Laddar
Laddar
Laddar

Fra ulyd til godlyd

2018-10-23
Når skadelige lyder byttes ut med viktig prat og god musikk, blir både du og arbeidsplassen din tryggere, triveligere - og mer effektiv.

Et godt hørselvern skal sørge for at du tar vare på hørsel og trivsel slik at du kan jobbe trygt og effektivt. Med 3Ms hørselvern Peltor LiteCom Plus får du dekket disse behovene – og ganske mye mer. 

- Dette er en unik headset ulik alle andre. Kall det gjerne en «Walk & Talk»-klokke, eller en «Workie-Talkie», smiler Karoline Klatran, markedssjef i Skydda Norge. 


 


Foruten å gi unik beskyttelse mot støy på arbeidsplassen, og automatisk dempe lyder som kan være skadelig for hørselen, er Peltors  LiteCom headset​ også et fullblods kommunikasjonsverktøy.  

Med rekkevidde på inntil 3000 meter, kan alle brukere enkelt snakke sammen på store byggeplasser eller anlegg.  

- Denne funksjonen er spesielt nyttig der det er behov for kommunikasjon mellom arbeiderne,  kranførere og ledere med fortløpende behov for å få- og gi beskjeder. LiteCom kommer dessuten med avanserte funksjoner som sørger for at du oppfatter de viktigste lydene i omgivelsene og hvor de kommer fra. Dermed beholder du til en hver tid oversikten over det som skjer rundt deg på arbeidsplassen, forklarer Klatran i Skydda Norge.  

Mer  effektiv med  musikk.  

I tillegg til å ta vare på hørselen, er det å høre på musikk og underholdning viktig for trivsel og effektivitet på  arbeidsplassen.

Med Peltor LiteCom Plus kan du koble til mobiltelefon eller ekstern kommunikasjonsradio via adapter, uansett frekvens. I tillegg kan du koble til en CD-spiller eller FM-radio og lytte til nyheter eller musikk.  
 
- Vi vet at radio og musikk på jobb betyr mye for svært mange. Studier utført ved Universitetet i Sheffields musikkfakultet i Storbritannia viser at du føler deg bedre på arbeidsplassen dersom du får ha favorittlåta på øret - og følgelig også utfører en bedre jobb, forklarer Karoline Klatran i Skydda Norge.

Fakta om Peltor LiteCom Plus 

  • Har innebygd kommunikasjonsradio for «hands free»-kommunikasjon over kortere strekninger med andre Litecom-headset og kommunikasjonsapparater på samme frekvens.  
  • Med uteffekt på 10 mW har den en rekkevidde på inntil 3000 meter. Peltor LiteCom Plus har innebygd nivåavhengig medlytting slik at du kan høre lyder fra omgivelsene selv med hørselvern på.  
  • Svake lyder forsterkes slik at du hører dem bedre enn uten hørselvern. 
  • Har to mikrofoner som fanger opp omgivelseslyden og gjengir den i stereo. Dette bidrar til at du enklere får retningsfølelse og kan høre hvor lyden kommer fra.  
  • En elektronisk ventil sikrer dessuten at lyder som overstiger skadelig nivå blir umiddelbart dempet. 
  • Kan kobles til mobiltelefon eller ekstern kommunikasjonsradio via adapter, uansett frekvens. 

________________________________________________________________________________________
TEKST: GOODWILL  |  FOTO: SKYDDA NORGE

Skyddamagasinet

I Skyddamagasinet kan du lese bransjeartikler, intervjuer og mye interessant om tjenester og produkter Skydda Norge tilbyr.

Les og last ned PDF:

Skyddamagasinet #1

Skyddamagasinet #2

Skyddamagasinet #3