Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore/CAS/Skydda/Attachment/News/NO/2020/august-2020/rulleski-fogging.jpg

Bruker tåkesprøyting eller fogging i kampen mot virus og bakterier

2020-08-21
Alkoholfri, vannbasert og effektiv mot bakterier og virus. Det unike norske desinfiseringssystemet Anolyte tas i bruk for første gang under Toppidrettsveka denne uka.

- Kort forklart er Anolyte norskprodusert, alkoholfri desinfeksjonsvæske. Den er effektiv mot bakterier og virus, er nedbrytbar og skånsom mot både bruker og overflater, forklarer Bård Kulseth i Skydda Norge.

"Fogging" eller tåkesprøyting av ski

Skydda, som leverer HMS-produkter og tjenester til en en rekke næringer, deriblant industri og bygg- og anlegg, er så begeistret for produktet at de tar det i bruk allerede under Toppidrettsveka denne uka. Her er Skydda sentrale i gjennomføringen av smittevernstiltakene, og Anolyte skal blant annet brukes til fortløpende desinfisering av rulleski og utstyr som brukes.

- Måten vi gjør dette på, er at vi bruker såkalte "foggere" fylt med Anolyte og legger en hinne med mikrodråper av desinfeksjonsmiddel over utstyret før og etter bruk. Denne metoden kan vi bruke ettersom væsken er nedbrytbar og ufarlig for omgivelsene, forklarer Espen Thomassen, selger for Elyte AS, som står bak det norske desinfiseringssystemet .

Patentert løsning

Grovt forklart skjer produksjonen av Anolyte ved at vann av høy kvalitet blir kjørt gjennom elektrolysegeneratorer og tappet.

Virkestoffet er hypoklorsyre, og dette utvikles gjennom elektrolyse av rent vann og salt. Anolyte eliminerer mikroorganismer som bakterier, virus og sopp i løpet av 1 minutt.

Den elektrolyserte vannteknologien er unik for selskapet bak Anolyte, og er patentert over hele verden. I Norge er produksjonen akkurat startet opp i ved et godkjent tapperi i Trøndelag.

- Foruten at desinfiseringsevnen er svært god, er Anolyte svært skånsomt mot hud og hender ved bruk. Det er godkjent av Statens Legemiddelverk til teknisk bruk i helse- og sykepleie og biolgisk nedbrytbart. Det omdannes rett og slett til vann og salt etter bruk. Det er heller ikke brennbart og omfattes ikke av restriksjoner i forbindelse med transport eller lagring, forklarer Thomassen.

Gjøres tilgjengelig for alle

Sammen med Skydda Norge, gjør han nå desinfiseringsproduktet tilgjengelig for eksempelvis hotellnæring, treningssentre, skoler, butikker og kollektivtransport. Anolyte er også godkjent av Statens Legemiddelverk til teknisk bruk i helse- og sykepleie, så det er nærliggende at helsesektoren også vil bli en viktig samarbeidspartner fremover.

Men først skal rulleski og utstyr "fogges" etter alle kunstens regler under Toppidrettsveka i Trøndelag:

- Ettersom Toppidrettsveka gjennomføres så og si rett utenfor fabrikkdøra vår, så er det ekstra artig å kunne vise frem produktet akkurat der. Kortreist og effektivt. Det blir jo ikke bedre enn det! smiler Espen Thomassen.

Er du interessert i å bestille - eller vite mer - om Anolyte?

Vennligst ta kontakt med Bård Kulseth på bard.kulseth@skydda.no / 913 21 346

Fakta om Anolyte

 • Norskprodusert, alkoholfri desinfeksjonsvæske
 • Godkjent av Statens Legemiddelverk til teknisk bruk i helse- og sykepleie.
 • Fremstilles gjennom en prosess som innebærer å behandle vann gjennom elektrolysegenerator.
 • Produserer ved godkjent tapperi i Norge, med vann av høy stabil kvalitet.
 • Aktivt stoff er hypoklorsyre (HOCL).
 • Alkoholfritt og ikke-brennbart. Trygt å transportere og oppbevare.
 • Skånsomt – tørker ikke ut huden, pH-verdi 6,5–7.
 • Ingen spesielle tiltak er påkrevd med hensyn til miljø.
 • Ingen kjente farlige nedbrytningsprodukter ved romtemperatur.
 • Virksom mot virus, bakterier og sopp
   

Last ned produktark om Anonolyte her.