Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore/CAS/Skydda/Attachment/Service/Fogging/E-Spray_Tecnologia_Elettrostatica_EN.jpg

Fogging – tåkesprøyting av desinfeksjonsmiddel | Skydda Norge

2021-01-10

Fogging – Enkel og tidsbesparende desinfeksjon

Fogging, eller tåkesprøyting av desinfeksjonsmiddel er en enkel og effektiv måte å desinfisere større områder og overflater på. Fogging fungerer enkelt ved hjelp av en motordrevet sprøyte produserer en fin tåke med mikrodråper av desinfeksjonsmiddelet Elyte, som legger en hinne over de områdene som skal rengjøres. Med denne metoden kan man raskt dekke et stort område, og fordi væsken fordamper av seg selv trenger man ikke å vaske eller tørke av flatene etterpå. Dette gjør metoden veldig tidseffektiv og enkel. 

Desinfeksjonsmiddelet Elyte  er skånsomt og helt trygt, da det ikke inneholder alkohol, som de fleste andre desinfeksjonsmidlene på markedet. Virkestoffet i Elyte  er hypoklorsyre, og utvikles gjennom elektrolyse av rent vann og salt. Det er med andre ord helt nedbrytbart, og ikke skadelig for miljøet, hud, eller sensitive materialer på møbler og klær. Elyte er godkjent av Statens legemiddelverk som kjemisk desinfeksjonsmiddel til bruk i helse- og sykepleie. Elyte eliminerer mikroorganismer som sopp, bakterier og virus i løpet av kun 1 minutt. Fordi det er biologisk nedbrytbart, kan Elyte brukes innendørs så vel som utendørs, og er også helt trygt å bruke for gravide og ammende.

Desinfeksjonsmiddelet brytes ned til de ingrediensene det er laget av, vann og salt, og bidrar derfor ikke til utvikling av multiresistente organismer. Det gjør også at Elyte ikke er brennbart, og det er ingen restriksjoner med tanke på miljø, lagring eller transport av desinfeksjonsmiddelet. 

Hvor kan fogging bli brukt


Fogging er praktisk, tidseffektivt og skånsomt og er derfor veldig godt egnet til flere bruksområder. Fordi desinfeksjonsmiddelet Elyte er alkoholfritt, skånsomt og effektivt i bruk passer det til stedet og gjenstander som må desinfiseres ofte, uten at det sliter på overflater eller tekstiler. Fogging kan også brukes både innendørs og utendørs, og på områder som hoteller, kontorer, kollektivtransport som buss, tog og fly. Det er også godt egnet til kafeer, butikker, venteværelser, garderober og private husholdninger. Fogging er også godt egnet til å bruke på arenaer utendørs, og ble blant annet brukt til å desinfisere rulleski under Toppidrettsveka i 2020. 

Hva kan desinfiseres med fogging


Noe av det som gjør fogging så effektivt, er at det kan brukes overalt. Det er ikke noe behov for å ta hensyn til miljø, hud, tekstiler eller andre sensitive overflater på grunn av at desinfeksjonsmiddelet er skånsomt, og nedbrytbart. Fordi fogginer er så effektivt, er det veldig godt egnet til overflater og utstyr som må desinfiseres ofte, slik som dørhåndtak, betalingsterminaler, seter på kollektivtransport og i venteværelser, knapper i heisen, og apparater på treningssenter. Flere næringer kan ta i bruk fogging, det er blant annet godkjent av Statens Legemiddelverk til teknisk bruk i helse- og sykepleie. I tillegg vil det være tilpasset til bruk på desinfeksjon av utstyr i industri, bygg og anlegg, skoler, butikker og kafeer. Elyte er også tilpasset privatpersoner og husholdninger og desinfeksjonssprayen kan blant annet brukes i bilen. 

Fordelene med fogging og overflatedesinfeksjon med Elyte er mange. Blant annet er det viktig for å unngå sykdom og smitte. Behandlinger er tidseffektiv og 100% trygg, og desinfiserer alle overflater, gjenstander og inventar i rommet. Desinfeksjonsvæsken er biologisk nedbrytbar, det er ingen lukt til den, og tillegg er den giftfri og ikke etsende. Den er trygg å bruke for gravide og ammende, den er ikke allergifremkallende. Den etterlater heller ingen skadelige restprodukter.


Hvem kan ta i bruk fogging for desinfeksjon

Fogging passer for alt fra privatpersoner til profesjonelle renholdere. Dette er fordi det ikke kreves spesialkompetanse for å bruke en fogger, og man behøver ikke ta hensyn til miljø da Elyte er biologisk nedbrytbart.
• Privatpersoner og husholdninger
• Renholdselskaper
• Skoler og barnehager
• Helseinstitusjoner 
• Butikker 
• Offentlige kontorer
• Industri
• Hotell og storhusholdninger
• Idrettsanlegg 


Slik kommer du i gang med fogging:


Kompressordrevet Fogger Elyte 

Kompressordrevet Fogger Elyte kommer i en koffert med hjul, som er enkel å transportere. Med en kapasitet på 1 liter, kan man effektivt dekke romstørrelser på opp mot 25 m2, eller opp til 60m3. Foggeren kan brukes både håndholdt, og til stasjonært bruk. Enheten har en innebygget 230 volts gast kompressor, og veier 20 kilo. Den fungerer ved at kompressoren produserer en tåke av desinfeksjonsmiddel som legger seg på overflatene og gjenstandene i rommet, desinfeksjonsmiddelet eliminerer alt av sopp, bakterier og virus, og tørker selv inn etter kort tid.

Elektrisk viftedrevet Fogger Elyte 


Et håndholdt apparat for desinfeksjon av alle typer overflater og gjenstander. Den er kompakt og bærbar med en kapasitet på 4 liter og en vekt på 3,5 kilo. Den fungerer ved at den raskt og effektivt fyller store områder med en desinfiserende tåke, som legger seg på alle overflater. Desinfeksjonsmiddelet reagerer med sopp, bakterier og virus og eliminerer det på få minutter. På grunn av de mikroskopiske dråpestørrelsene i tåken er dem svært drøy i bruk. Med den største kapasiteten av foggerene, med 4 liter kan den raskt og effektivt desinfisere områder på opp til 100m2. 

Desinfeksjon Elyte 


Desinfeksjonsmiddelet Elyte er effektivt, alkoholfritt og helt trygt å bruke. Det er skånsomt, med en PH-verdi på 6,5-7 og vil ikke tørke ut huden. Virkestoffet i desinfeksjonsmiddelet er hypoklorsyre, som utvikles gjennom elektrolyse av rent vann og salt. Det er helt trygt og er godkjent for bruk i Statens legemiddelverk. Det bidrar ikke til utviklingen av multiresistente bakterier, og er effektivt mot alle typer virus, sopp og bakterier. Det er trygt for bruk innendørs så vel som innendørs. Elyte kommer i 0,5 liter sprayflaske, 0,5 liter refill flaske, eller 5 liters kanne.

Se kundecase med fogging hos Møller bil:

Ta gjerne kontakt med en av våre selgere for en demo!

Skyddamagasinet

I Skyddamagasinet kan du lese bransjeartikler, intervjuer og mye interessant om tjenester og produkter Skydda Norge tilbyr.

Les og last ned PDF:

Skyddamagasinet #1

Skyddamagasinet #2

Skyddamagasinet #3