Laddar
Laddar
Laddar

Skydda forlenger samarbeidet med Øya: - En trygg festival er en god festival

2022-05-25
Skydda er en seriøs og solid aktør med mye kompetanse og utstyr som blir viktig for oss når vi skal løfte HMS-arbeidet vårt enda et hakk, sier Cathrine Røsseland, partnersjef i Øyafestivalen.

FOTO: Øya/Helge Brekke

- Det er svært positivt for Skydda å kunne være en bidragsyter og ta samfunnsansvar slik at et stort profesjonelt arrangement som Øyafestivalen kan gjennomføres på en trygg og sikker måte, sier Vegard Aune, daglig leder i HMS-selskapet Skydda Norge.

Treårskontrakt

Musikkfestivalen arrangeres hvert år i Oslo. Grunnet korona ble fjorårets festival gjennomført som et mindre arrangement. HMS-selskapet Skydda Norge bidro i sterk grad til at både arbeidere, frivillige og publikum fikk en trygg og minnerik konsertopplevelse. 

Nå har Skydda og Øya inngått en ny avtale der helse, miljø og sikkerhet står i fokus. Vegard Aune er glad for avtalen, og sier det er av stor betydning for Skydda å samarbeide med Øyafestivalen. 

(FOTO: Øya/Johannes Granseth)

- Øya er et kjent varemerke som gjenspeiler mangfoldet i den bransjen Skydda jobber i. Det er veldig spennende å bevege seg inn i denne verdenen. Det er viktig for Skydda å synliggjøre at HMS er like viktig på et arrangement som Øya-festivalen som i en vanlig arbeidsdag i eksempelvis industribransjen, sier han.


- Vi i Skydda har en visjon om nulltoleranse når det kommer til arbeidsulykker,  og det gjelder enten du jobber på et verksted eller er frivillig og publikum på en festival.

(FOTO: Øya)

Styrker HMS-arbeidet

Partnersjef i Øyafestivalen, Cathrine Røsseland, er svært tilfreds med å ha fått Skydda med i partnerfamilien.

- En trygg festival er en god festival. Skydda er en seriøs og solid aktør med mye kompetanse og utstyr som blir viktig for oss når vi skal løfte HMS-arbeidet vårt enda et hakk, forteller Røsseland.

- Vi har i mange år vært veldig opptatt av god HMS, og det nyter både stab og publikum godt av. Vi gleder oss til å utvikle samarbeidet med Skydda, og få deres syn på hvor vi er sterke og ikke minst på hvor vi må bli bedre. 

CATHRINE RØSSELAND er partnersjef i Øyafestivalen. (Foto: Hinda Fahre.)

Vegard Aune påpeker at det er viktig for Skydda å være engasjert i miljøer som setter helse, miljø og sikkerhet i fokus. Arrangementer som musikkfestivaler er intet unntak.

- For publikum er det spesielt viktig å sørge for at ingen utsettes for hørselskader, sier han.

Aune forteller at flere hundre tusen nordmenn lever med tinnitus, også kjent som uhelbredelig øresus. Konserter og festivaler er en arena hvor man ofte blir utsatt for langvarig eksponering av høy lyd, noe som øker viktigheten av å bruke hørselvern.  

- Med det rette produktet får man en trygg og mer behagelig konsertopplevelse samtidig som du tar vare på hørselen. I 2021 bidro Skydda med ørepropper som gir en naturlig lydgjengivelse, demper skadelig lyd, samt forhindrer eventuelle hørselskader, forklarer Aune.

- Alle tjener på riktig sikkerhet, og vi ønsker å bidra til at alle kommer trygt hjem like uskadet som da de kom, avslutter Skydda-sjefen.

FOTO: Øya/Mathias Ertnaes