Laddar
Laddar
Laddar

Finn riktig hørselvern til arbeidsplassen | Skydda Norge

Støynivå og grad av beskyttelse er det viktigste å tenke på når det kommer til valg av hørselsvern. Les om hvilket hørselsvern som passer til dine arbeidsoppgaver

Hørselvern til ulike arbeidsoppgaver

Når man skal velge hørselsvern, er det beskyttelsesnivået som er den viktigste faktoren å ta hensyn til. Når man vet dette, kan man videre finne ut av hvilken type hørselsvern som passer best, og hvilke andre funksjonaliteter man ønsker å ha med. I tillegg er komfort en viktig faktor, da slikt verneutstyr ofte brukes hele dager. Nedenfor kan du lese om forskjellige typer hørselsvern, og hvilke egenskaper man kan velge mellom. 


Elektronisk hørselvern

Vi tilbyr en rekke hørselvern med innebygd elektronikk. Hørselvern som har radio eller MP3 gjør det mulig å beskytte hørselen, samtidig som man hører på musikk uten at det virker forstyrrende på de som befinner seg i nærheten. Dette gir økt trivsel på arbeidsplassen, og fører til at flere tar i bruk verneutstyret. 


Hørselvern med nivåavhengig medhøring

Hørselsvern med mikrofon registrer lyden i omgivelsene. Ved lave lydnivåer har mikrofonen en forsterkende effekt, som blant annet gjør det enklere å kommunisere med andre på arbeidsplassen. Denne forsterkningen vil avta med stigende lydnivå, slik at lyden i hørselsvernet aldri overstiger 82 dB(A). Slikt verneutstyr er spesielt velegnet i situasjoner hvor det er varierende lydnivå, for eksempel i form av impulslyd. Da er det mulig å kombinere funksjonene radio og medhøring. På den måten kan brukeren selv velge hvilken funksjon som egner seg best i arbeidssituasjonen.   


Hørselvern med innebygd kommunikasjonsradio

Hørselsvern som har innebygd kommunikasjonsradio gjør at to eller kan føre en samtale, selv i mye støy. Disse kan også kobles til mobiltelefon, ekstern radio, eller lignende. 


Passivt hørselvern


Passivt hørselsvern er tilgjengelig i en rekke varianter: Øreklokker med hodebøyle, nakkebøyle og for hjelmmontering. Hørselvernets form og størrelse, kombinert med tetningsringens utforming og bøylens kraft, bestemmer dempningsevnen.


Ørepropper

Engangspropper


Engangspropper foretrekkes ofte når man må bruke hørselvern over lang tid. De er hygieniske og komfortable, og de er tilgjengelige i ulike materialer og størrelser for best mulig passform. Demper som oftest like effektivt som øreklokker. Engangspropper bør alltid være for hånden, i automater eller andre dispenserforpakninger.

Gjenbrukspropper

Gjenbrukspropper er enten montert på bøyle eller med bånd mellom proppene. Også disse er tilgjengelige i ulike materialer og størrelser. Propper med bøyle kan plasseres over hodet, bak nakken eller under haken. De føres ikke inn i øregangen, noe som er bedre for brukere som har problemer med vanlige ørepropper. En del av proppene inneholder ingen metalldeler, og kan derfor også brukes i miljøer med høyspenning.

Propper med nivåavhengig medlytting

Ørepropper med medhøringsfunksjon gjør at du kan høre samtaler og varselsignaler, samtidig som du beskytter hørselen mot støy. Dersom det forekommer høye lydnivåer, støy og impulslyd vil dette dempes på brøkdelen av et sekund slik at du beskyttes mot hørselskader.