Laddar
Laddar
Laddar

Fortsetter med smittevernstiltak: - Barn må få være barn

2021-11-04

Covid-smitten er igjen stigende i Norge. I Løkka barnehage sikres et trygt miljø for barn og ansatte ved å fortsatt gjennomføre godt smittevern. 

Selv om hverdagen er noenlunde tilbake til normalen for mange av oss, vil gode hygienevaner være viktig fremover. Åpningen av samfunnet skjer kontrollert med nødvendige smittevernstiltak. 

- I tillegg ser man nå at antall smittetilfeller er på raskt vei oppover igjen i Norge og da blir det enda viktigere å fortsette med godt smittevern, sier Espen Jensen, regionansvarlig i HMS-selskapet Skydda Norge. 

- Smittetallene ser ut til å øke i de fleste aldersgrupper, men det er likevel klart flest smittede blant barn og ungdom, legger han til.  

 - Barn må få være barn

I Løkka barnehage i Nannestad har både barn og ansatte fått et helt nytt forhold til smittevernstiltak og god hygiene. Styreren for enavdelingsbarnehagen med 22 barn og 4-5 ansatte, Synne Smedstad Foss, poengterer at de hele tiden har hatt fokus på å normalisere situasjonen i koronapandemien.

- Det siste året har vært krevende. Særlig krav til renhold ble mye større og utfordrende. Alt måtte vaskes og rengjøres. Vi har naturligvis fulgt alle smittevernstiltak til punkt og prikke. Samtidig har vi forsøkt å normalisere alt best mulig for å unngå frykt og bekymring hos barna, forklarer styreren.

GODT RÅD: Mild hånddesinfeksjon er viktig for å unngå tørr hud.

- Etter den første gjenåpningen, da vi hadde rødt nivå i barnehagen, så vi at mange av barna var redde. Vi så tydelig at det ikke var bra å ha så mange regler. Barn skal få lov til å være barn, så tar vi voksne jobben med smittevern. Men hvis barna spør om noe, svarer vi så godt vi kan, forklarer Synne Smedstad Foss.

- I en periode kunne ikke barna ha med seg leker hjemmefra eller byttelåne leker i barnehagen. De små kunne heller ikke bruke kosekroken eller være i barnehagens sofa, legger hun til.

Nye produkter ga ny hverdag

I fjor høst fikk barnehagen derimot en helt ny hverdag med ulike hygieneprodukter fra Skydda Norge. Elyte Desinfeksjonsmiddel ble fort en viktig og naturlig del av de daglige smittevernsrutinene.

Barnehagestyreren sier at både barn og voksne opplever store fordeler med å bruke alkoholfri overflatespray og fogger i barnehagen.


- Vi fikk en helt ny hverdag. Det er utrolig hvor mye tid vi sparer ved å bare spraye eller fogge over store overflater og kontaktpunkter uten å måtte tørke av etterpå. I tillegg er Elyte trygt, vannbasert og skånsomt for både hud, møbler, tekstil og annet interiør. Vi bruker det til det aller meste. Det betyr at vi igjen kan gjøre alle tingene vi er så glad i.

Styreren sier de opplever at også foreldrene setter stor pris på barnehagens bruk av disse produktene og andre tiltak.

I tillegg brukes det Deb hånddesinfeksjons-skum med gjenfuktende egenskaper levert av Skydda Norge.

- Dette er et håndskum som er svært enkel i bruk og som gjør at huden føles myk. Produktet er allergivennlig og fri for parfyme. Vi har plassert håndskum ved inngangsdøren og på flere ulike plasser inne i barnehagen.

Ifølge Smedstad Foss vil de fortsette å bruke de ulike hygieneproduktene som en del i den daglige rengjøringsjobben. Hun mener dette er produkter flere vil kunne ha stor nytte av:

- Vi i Løkka barnehage har brukt Elyte i over ett år nå, og jeg er helt sikker på at dette produktet er noe som kan gi en lettere og enklere hverdag for de aller fleste. Og ikke bare for de som jobber i barnehage, men også for de innen skolevesenet, hotellbransjen og lignende, sier barnehagestyreren.

Trygt og lønnsomt

Espen Jensen i Skydda Norge kan fortelle at virksomheten det siste året har merket stor interesse for ulike hygieneprodukter, og trekker frem spesielt Elyte Desinfeksjon:
- Stadig flere aktører innen blant annet offentlige virksomheter, næringsliv, idrett og byggeindustrien har fått øynene opp for fogging med alkoholfri- og nedbrytbar væske, slik som nettopp Elyte, sier Jensen.

Elyte er en norskprodusert, alkoholfri desinfeksjonsvæske som er godkjent av Statens Legemiddelverk til teknisk bruk i helse- og sykepleie. 

Virkestoffet i Elyte er hypoklorsyre, og dette er utviklet gjennom elektrolyse av rent vann og salt. Væsken fordamper av seg selv.

- Dette er både effektivt og tidsbesparende.

I tillegg er Elytes produkter drøye i bruk, og her vil man også spare miljøet for papiravfall fordi man ikke trenger å tørke overflatene i etterkant, forklarer Jensen som samtidig påpeker at smittsomme sykdommer forebygges best ved å ha gode generelle hygienerutiner.

- Dette gjelder ikke bare ved pandemi, men også ved for eksempel RS-virus som har hatt en markant økt forekomst i høst. God håndhygiene og et godt smittevern er de viktigste tiltakene for å hindre spredning av flere smittsomme sykdommer. 

Elyte er tilgjengelig for alle hos Skydda Norge - leverandør av HMS-produkter og tjenester til en rekke næringer.