Laddar
Laddar
Laddar

Forskjellige typer hansker

Hansker bør velges basert på det behovet man har og det arbeidsmiljøet man befinner seg i. 

Hansker som beskytter mot mekaniske risikoer

Det gjelder å velge en arbeidshanske som er grundig utvalgt for å passe til det aktuelle arbeidsmiljøet eller den arbeidsoppgaven som skal utføres. Arbeidshansker har en rekke ulike egenskaper. Nedenfor beskriver vi to behov.

Tynne arbeidshansker, elastiske og føyelige

Tynne hansker sørger for at du beholder fingerfølelsen, samtidig som du får en fullgod beskyttelse for hendene dine. Med disse hanskene får du både godt grep, følsomhet og tett passform. Disse passer bedre til finarbeid enn til grovarbeid.

Kraftige arbeidshansker, slitesterke modeller som tåler tøffe tak

Kraftigere hansker tåler litt tøffere tak. Prioritet og fokus er lagt på beskyttelse og slitestyrke. Kraftige arbeidshansker er laget av materialer som er valgt med akkurat disse egenskapene i tankene. Slit dem, og behold helsen.

Hansker som beskytter mot kutt

Velg en hanske med kuttbeskyttelse når du arbeider med skarpe gjenstander. Stålkanter, kniver, glass og andre gjenstander er ikke noe hyggelig å arbeide med dersom man ikke har riktige hansker. 

Kuttskader er vanlig i arbeidsmiljøer og er ofte hovedårsaken til sykefravær på arbeidsplassen. Skadene fører til redusert arbeidsevne, både på jobb og hjemme. Å kutte av en sene eller et leddbånd kan bety lang sykmelding og i verste fall livslang funksjonshemming. Denne risikoen er grunn nok til å beskytte hendene våre med riktig vern tilpasset arbeidsmiljøet.

Typiske arbeidsoppgaver:

1.Bruk av forskjellige håndverktøy

2.Bruk av kniver/skarpe gjenstander

3. Bæring av utstyr og materiell med skarpe kanter

4.Lagring og løft av utstyr

5.Bruk av maskiner eller utstyr som har skjærende eller roterende deler

Se vårt utvalg av skjærebestandige hansker her. 

Hansker som beskytter mot sveising og varme

Det finnes ingen snarvei til å beskytte hånden mot en sveiseflamme på 1200 °C. Det må være best mulig kvalitet både på det ytre og det indre materialet samt fôret i hanskene. Smidighet, følsomhet og god bevegelighet skal ikke glemmes, da det er viktig å beholde fingerfølelsen og produktiviteten.

Vanntette hansker

Vi bestemmer ikke over været, men vi bestemmer over klærne våre. Varme og tørre hender er alltid å foretrekke, uavhengig av om du jobber ute i regn eller i våte miljøer. Det finnes både vannavvisende og vanntette modeller.

Varmfôrede hansker

Varmfôrede hansker brukes til å holde varmen på kalde dager. Til tross for fôr og slitesterkt materiale bør hanskene være så smidige som mulig. Materialet skal være mykt, og fôret skal være så tynt som mulig, uten at varmeevnen forringes.

Vibrasjonshansker

Forebygging av hånd-arm-vibrasjonssyndrom HAVS ved bruk at vibrasjonshansker. 

Guide har utviklet et par hansker, Guide VIBRO TM, som brukes til personlig beskyttelse mot vibrasjon forårsaket av håndholdt vibrasjonsverktøy som fører til hånd-arm-vibrasjonssyndrom (HAVS) "hvite fingre-sykdom" (for eksempel hacksag, drill, etc.) som brukes i skogbruk, gruvedrift, konstruksjon, transport og andre yrker. En tett passform og preget greps mønster gir brukeren riktig grep, smidighet og høy fingertuppfølelse under bygge- og monteringsarbeid. Les mer her 

Hansker som beskytter mot kjemiske stoff og engangshansker 

Av og til er det noe så banalt som såpe hendene må beskyttes mot, og av og til mye verre ting som både kan etse og forårsake alvorlige skader. En hanske som beskytter mot kjemiske stoff eller en engangshanske gir fullgod beskyttelse på det nivået du trenger. 

Å velge riktig kjemikaliebeskyttelse er noe av det viktigste og kanskje vanskeligste når det gjelder hansker.

I våre tabeller for kjemisk beskyttelse finner du en anbefaling om hvilket materiale og hvilken hanske som gir best vern mot forskjellige kjemikalietyper. Det kommer en rekke nye kjemikalier hvert år.

Tabell for kjemisk beskyttelse for Guide

Tabell for kjemisk beskyttelse for Ansell

Ved den minste tvil om valg av kjemikaliebeskyttelseshanske er det alltid lurt å kontakte oss.

Alle bedrifter som bruker og håndterer kjemikalier, skal i henhold til EU-lov ha produktdatablader for de kjemikaliene de håndterer i virksomheten. På disse produktdatabladene finnes det informasjon om CAS-nummer og konsentrasjon. Med tilgang til denne informasjonen kan vi deretter gi en bedre anbefaling og også fortelle deg hvor lenge hansken beskytter mot enkelte kjemikalier. 

Fritidshansker

Disse hanskene er tilpasset for fritidsaktiviteter. Behovet kan være varmfôret, luftig eller vanntett.