Laddar
Laddar
Laddar

Byggestøv: En skjult trussel

2023-08-21

Optimalt åndedrettsvern i anleggsomgivelser: Beskytt dine ansatte mot skadelig byggestøv

Selv minimale mengder byggestøv kan ha betydelige konsekvenser for lungene og luftveiene til de som arbeider i dette miljøet. Skadene kan utvikle seg gradvis, og over tid manifesterer de seg som alvorlige sykdommer, som for eksempel silikose, lungekreft, astma og kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS). Det er viktig å ikke undervurdere risikoen – symptomene kan ta år, til og med tiår, før de blir påviselige. Å identifisere problemet etter lang tid kan resultere i uopprettelig skade som kan være vanskelig, om ikke umulig, å behandle.

Prioritering av beskyttelse

Heldigvis finnes det effektive løsninger for å hindre helsefare og potensielle lungesykdommer. Riktig bruk av åndedrettsvern er avgjørende for å forhindre farlige partikler fra å trenge inn i luftveiene. Vi hos Skydda tilbyr et bredt spekter av spesialtilpasset åndedrettsvern som passer til ulike arbeidsforhold og typer støv. Sats på ansattes helse og sikkerhet ved å velge riktig åndedrettsvern i anleggsomgivelser.

Fordelene med korttidsdresser i byggearbeid: Effektiv beskyttelse mot støv og forurensning

Når man bruker korttidsdresser under byggearbeid eller rehabilitering, oppnår man en pålitelig barriere mot partikler som ellers enkelt kan sette seg fast i arbeidstøyet, til og med håret. Dette gir flere betydelige fordeler. For det første hindrer det forurensning av personlige klær, som ellers kunne ha blitt et vedvarende problem etter en arbeidsdag. Byggestøv kan være krevende å fjerne, og det kan med tiden skade eller svekke kvaliteten på klærne.

Korttidsdresser eller engangsdresser som brukes under rehabilitering eller byggearbeid med stor eksponering for partikler, gir pålitelig beskyttelse mot støvpartikler. Disse dressene er også antistatiske og samtidig enkle og praktiske å kvitte seg med etter bruk. Skydda arbeider med kjente produsenter som for Dupont, Tyvek m.fl. Se vårt utalget av korttidsbekledning her.

Hva du bør vite om åndedrettsvern:

Variert støv, variert vern: Byggestøv kommer i mange former og kan innehlde alt fra silisiumdioksidstøv, kvartsstøv, mugg til trestøv og mer. Velg det rette beskyttelsesutstyret for å møte de spesifikke kravene til arbeidsmiljøet ditt.

Unngå kompromisser: Ansiktshår kan redusere beskyttelsesnivået i tettsittende åndedrettsmasker. Vi anbefaler trykkdrevet åndedrettsvern for fullstendig beskyttelse mot forurensende partikler.

Samsvar med retningslinjer: Følg lover og krav når det kommer til bruk av åndedrettsvern. Sørg for å følge disse nøye for å sikre riktig beskyttelsesnivå. Les mer hos arbeidstilsynet.no

SKYDDA ANBEFALER:

Sundström Safety filterapparater som er angitt nedenfor, disse er egnet for arbeid der det kan oppstå silisiumdioksidstøy (RCS) og generelt byggestøv.


KORTE ARBEIDSØKTER 

Små arbeidsmengder og lave støvkonsentrasjoner. For glattbarberte brukere.

Halvmaske Sundström SR 100

Halvmaske SR 100 i silikon, med partikkelfilter SR 510 P3 R

Halvmaske Sundström SR 900

Halvmaske i TPE/PP, i tre størrelser.To utåndingsventiler som gir meget lav utåndingsmotstand, anbefales sammen med partikkelfilter SR 510 P3 R

LENGRE ARBEIDSØKTER

Større arbeidsbelastning og høyere støvkonsentrasjoner. Anbefales også for brukere som ikke er glattbarberte, har ansiktshår, skjegg eller kinnskjegg.

Vifte Sundström SR 500

Vifteenhet SR 700 eller SR 500 med partikkelfilter SR 510 P3 R.

SR 500-viftens lave vekt og anatomiske utforming av vifte og belte gir høy komfort.

Skjerm Sundström SR 570

SR 580-hjelm med visir eller SR 570 -ansiktsskjerm med eller uten støthette avhengig av arbeidssituasjonen