Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore/CAS/Skydda/Attachment/News/NO/2018/fullimage-aktueltside-3-lags.png

Kle deg riktig med 3-lags prinsippet

2018-10-15
Når du arbeider ute kalde temperaturer, må du kle deg for kulda samtidig som kroppen må kvitte seg med den overflødige varmen som den produserer. Dette gjør kroppen ved å svette, og klærne vi har på blir fuktige. Ved å gå med fuktige klær øker kroppens varmetap.

Ved å kle seg med flere lag klær, blir det luft mellom plaggene. Luft gir god isolasjon, og du holder varmen lettere. Derfor er det bedre med flere tynne lag enn ett tykt. Plaggene skal transportere vekk svetten og fuktigheten som vi har produsert ved aktivitet.


Lag 1. Fukttransporterende undertøy

Innerst mot kroppen trenger vi et lag i kunststoff eller ull som puster og transporterer fuktigheten vekk fra kroppen. Ull har høy isolasjonsevne og tempererer godt. Bomull transporterer ikke vekk fuktighet.

     
 
 
        
Lag 2.  Isolerende mellomlag

Mellomlaget i fiberpels, fleece eller ull skal være varmt og isolerende, samt at det skal transportere fuktigheten videre ut. Velg en romslig størrelse, slik at luften bidrar til et isolerende varmt lag.

   

Lag 3. Beskyttende ytterplagg

Ytterst brukes et beskyttende plagg mot vind, kulde og nedbør, som i tillegg lar fuktigheten som er transportert hit ut forsvinne. Skydda tilbyr ytterplagg som inkluderer synlighetstøy, flammehemmende bekledning og annen ytterbekledning utviklet for arbeide i varierte og tøffe miljøer.

            

    

  

Skyddamagasinet

I Skyddamagasinet kan du lese bransjeartikler, intervjuer og mye interessant om tjenester og produkter Skydda Norge tilbyr.

Les og last ned PDF:

Skyddamagasinet #1

Skyddamagasinet #2

Skyddamagasinet #3