Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore/CAS/Skydda/Attachment/News/NO/2019/oktober-2019/fullimage-smorepakka-sr100-premium-pluss.jpg

Smør ski – pust trygt

2019-11-15
Denne masken tar vare på helsa di.

Helsefarlig smøring er det store samtaleemnet i skimiljøet.  I første rekke er det gass fra fluorprodukter og svevestøv skapt av rotorbørster som er den største helsemessige trusselen ved skismøring.

Og det må være helt klart: det skal være trygt å preparere ski – uansett om du gjør det i smørebod, kjeller, garasje eller i en profesjonell smøretrailer.

Den enkleste måte å beskytte seg på, er å bruke en god åndedrettsmaske med et partikkelfilter som holder unna de farlige stoffene. Dette er et produkt som frem til nå i stor grad er blitt benyttet i industri. De siste årene har imidlertid både kunnskap og fokus rundt farene ved skismøring blitt såpass mye større, at en slik maske nå bør være standardutstyr hos alle som preparerer ski på jevnlig basis. 

Skydda har gjennom flere år samarbeidet med Norges Skiforbund og Norges Skiskytterforbund for å skape en trygg arbeidsplass for landslagenes smøreteam. I de norske smørebussene, er åndedrettsmasken standardutrustning.

Skydda Norge anbefaler dette verneutstyret:

Halvmaske (startkit) SR100 Premium plus pakke - alternativt en SR500/570 vifteenhet for de som smører ski hver uke i tiden fremover. Bruker du SR100 Premium pluss pakke anbefaler vi også å bruke kapselbriller for å beskytte øynene. Engangs- eller arbeidshansker anbefales også.