Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore/CAS/Skydda/Attachment/News/NO/2018/1fullimage-vegard-305x190px.jpg

- Trives best når andre lykkes

2018-04-16
Skydda-sjefen er opptatt av både miljøvern og arbeidsmiljø. På jobb trives han aller best når medarbeiderne oppnår suksess, og hjemme håper han å unngå fisk full av mikroplast til middag.

Navn: Vegard Aune
Alder: 49 år
Sivilstand: Gift med Hilde. Har barna Nora (8), Maren (21) og Ole Marius (24)
Bosted: Sørumsand
Stilling: Daglig leder i Skydda Norge

- Hva er din dårligste egenskap?

- Å ikke si nei når noen spør meg om hjelp eller bidrag til noe. Jeg har en tendens til å «ville alle til lags». Jeg er nok en liten arbeidsmaur...

- Hva ville du aldri solgt - og hvorfor?

- Jeg ville aldri solgt plastposer. Plast er i ferd med å bli et av våre største miljøproblemer, og hvert år dør store mengder sjøpattedyr, fugler og fisker av plastsøppel. Jeg ønsker ikke å spise «mikroplast-fisk» til middag. Hvis vi ikke stanser forsøplingen nå, vil det ifølge Naturvernforbundet i 2050 være mer plast i havet enn det er fisk. Hvert år havner 6,4 millioner tonn søppel i verdens hav, og mellom 70 og 80 prosent av dette er plast.

- Hva er det beste (Skydda-) produktet du har solgt?

- Det må være Guide 650, fordi den er den beste tynne arbeidshansken du kan finne på markedet.

- Hva er din kompetanse, hva selger du?

- Jobben min går ut på å forstå kundens behov, og finne løsninger som tilfredsstiller disse behovene. Jeg forsøker å være flink til å lytte, og er først og fremst fokusert på løsninger - ikke produkt - i salgssammenheng. Tror jeg er en god menneskekjenner, og flink til å tilpasse meg det nivå jeg møter menneskene på.

- Hvorfor liker du jobben din?

- Det gir meg utrolig mye at vi på Skydda presterer som et lag, og den største gleden ved jobben min er å se at andre lykkes.

- Hvorfor er det gøy å besøke kunder?

- Jeg liker å treffe nye mennesker, og bidra til gode løsninger for dem. Når det i tillegg gir en gevinst for begge parter, så er målet for arbeidsdagen oppnådd.

- Beskriv din verste kundeopplevelse?

- Det glemmer jeg aldri: Jeg sto i Hammerfest og var klar til å holde et kurs, da jeg oppdaget at alt utstyret jeg skulle bruke til kurset lå gjenglemt på Gardermoen.

- Hva er din favoritthobby - og hvorfor?

- Friluftsliv. Jeg elsker å gå på ski, eller rett og slett bare være ute i skog og mark.

- Beskriv en perfekt helg?

- Etter å ha leid hytte på Veggli, kjøpte vi i 2013 en hytte fra 1966 på Blefjell. Selv om vi har innlagt strøm og vann, så er det definitivt en hytte av det gamle, gode slaget. En perfekt helg består med andre ord av hyttetur sammen med familie og gode venner. Å være på hytta er rekreasjon, og vi er der så ofte vi kan, særlig på høsten og vinteren.

TEKST: Preben Sparre-Enger | FOTO: Vegard Aune