Laddar
Laddar
Laddar

Satser på trygghet og Tarjei

2019-03-07
- Det er hyggelig å kunne fortelle at Skydda og jeg skal være på lag de to neste årene. Frem mot 2020 skal vi bidra til å gjøre hverandre bedre og jeg gleder meg til å begynne samarbeidet i praksis, sier Tarjei Bø.

30-åringen fra Stryn er åtte ganger VM-vinner og olympisk mester i stafett. Han har også vunnet verdenscupen i skiskyting. 

Skydda er Nordens ledende leverandører av HMS-løsninger til industri- og byggenæringen. Selskapet har i en årrekke tatt vare på helsa til skismørerne for det norske langrenns- og skiskytterlandslaget gjennom løsninger og produkter i landslagets smøretrailere.

- Forbannet sympatisk

- Vår oppgave er å sørge for at folk har det trygt på jobben. Målet er at alle skal komme hjem like hele som da de gikk på arbeid noen timer tidligere. Foruten å være en kjent person med enorme meritter på ski, har Tarjei Bø en jobb der helse, miljø og sikkerhet er en integrert del av arbeidsplassen og tas vare på gjennom daglige rutiner. Også er han en forbannet blid og sympatisk fyr! Tarjei er alt vi ønsker oss i en Skydda-ambassadør, sier daglig leder i Skydda Norge, Vegard Aune.

SAMMEN FOR SKYDDA: 


Vegard Aune, daglig leder i Skydda Norge AS og Tarjei Bø skal være på lag sammen de neste to årene. 

- Alle tjener på å riktig sikkerhet. I min jobb som skiskytter, sier deg seg selv at helsa må fungere. Slik er det også for de fleste andre arbeidstakere. Er du ikke frisk, er det nesten umulig å gjøre en skikkelig jobb. Og for arbeidsgiver er det naturligvis god økonomi i at de som jobber holder seg friske og uskadde, sier Tarjei Bø.

Selv har han siden barndommen blitt drillet i sikkerhetsrutiner knyttet til skiskytternes viktigste verktøy: børsa.

- Det første vi lærer, er hvordan børsa skal behandles slik at den ikke utgjør noen fare. Slurver vi med rutinene her, kan konsekvensene bli fryktelig store. Heldigvis er dette blitt innprentet hos oss siden 10-årsalderen, så dette går automatisk, forklarer verdensmesteren.

- HMS må være enkelt

Vegard Aune i Skydda understreker viktigheten av at HMS aldri må bli så vanskelig at man heller velger å gi blaffen. 

- Blir trygghet på arbeidsplassen for komplisert, går det utover det som egentlig er formålet: å gi de ansatte en sikker og trivelig hverdag. Min oppfatning er at det finnes en rekke bedrifter som har skapt seg kunstige krav til HMS. Dette skaper unødvendig misnøye, irritasjon og kostnader. Trygghet på arbeidsplassen skal være enkelt og lønnsomt. 

__________________________________________________________________________

Skydda Norge er en ledende leverandør av HMS-løsninger og personlig verneutstyr. Takket være unik kunnskap og riktige produkter, skaper vi trygghet på arbeidsplassen. Å være trygg er både lurt og lønnsomt. For oss er èn arbeidsulykke èn for mye.  Tekser: Goodwill FOTO: Charlotte Danielsen