Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore/CAS/Skydda/Attachment/News/NO/2020/Mars/Deb_aktuelt-full.jpg

Vask hendene dine - og minimer infeksjoner og smittespredning

2020-03-22

Ifølge WHO er god håndhygiene en av de mest effektive metodene for å forhindre infeksjon
og smittespredning. Grundig og riktig håndvask med vann og såpe kan redusere smittespredningen betydelig, derfor bør du vaske hendene mange ganger daglig. Start arbeidsdagen med å vaske hender og gjenta når du nyser og hoster og selvfølgelig etter et toalettbesøk.

Tenk håndhygiene i dine daglige vaner - både på jobb og hjemme. 


Det er allment akseptert at det finnes en korrekt teknikk for god håndvask og uavhengige studier fra verden over viser at gode håndhygienevaner kan redusere sykdom, sykdomsfravær og de assosierte kostnadene med opp til 40 %.

Skydda tilbyr et bredt utvalg av håndsåper til ulikt bruk, alt fra såper med antibakterielle egenskaper til grovere håndrens for mekaniske- og industrielle arbeidsmiljøer.

Korrekt teknikk for håndvask


Det er viktig å fjerne all skitt og urenheter fra huden. Hender og andre forurensede deler av kroppen bør rengjøres ved slutten av hver arbeidsperiode, før pauser, eller ved toalettbesøk.
Det er også viktig at man benytter korrekt rengjøringsmetode. Utvikle en god teknikk for vasking av hendene for å sikre at hendene er helt rene. Man bør være spesielt oppmerksom på håndbaken og fingertuppene, som mange ofte hopper over. 

Det er vanlig at man væter hendene før man dispenserer såpe i hånden, men for ekstra skitne hender med olje eller smuss anbefales det at man påfører egnet, spesialisert håndrengjøringsmiddel direkte på huden før man væter den. I alle tilfeller er det viktig å følge fremgangsmåten som anbefales av produsenten.

Mange studier viser likevel fortsatt at mange ikke følger korrekt prosedyre for håndvask.

Se korrekt teknikk for håndvask i videoen nedenfor.

InstantFOAM® Complete - antibac i skumform

Skydda selger også InstantFOAM® Complete som er verdens første alkoholbaserte hånddesinfeksjon i skumform, som er dokumentert å gi en full virus- og bakteriedrepende effekt, slik at det tilfredsstiller alle desinfeksjonsbehov i ett og samme produkt.

Den unike 80% alkoholbaserte væsken er parfyme- og fargefri og doseres som et mykt skum ved hjelp av patentert Foam Technology™. Produktet brukes uten vann og leverer en komplett løsning for desinfeksjon av hendene – et sikkert og foretrukket produkt med en svært effektiv og bredspektret antimikrobiell virkning.

Produktet er velegnet for bruk innenfor helsesektoren og næringsmiddelindustrien, hvor god håndhygiene er helt avgjørende, når risikoen for krysskontaminering og mikrobiell spredning skal reduseres. Også egnet for bruk i kantiner, kontorer, resepsjoner og lobbyområder, toaletter og andre offentlige bygg, hvor bakterier og virus enkelt smitter, og hvor en høy grad av håndhygiene er ønsket for å forhindre spredning.

Last ned produktark for InstantFOAM Complete

Last ned A4 plakat - guide til riktig håndvaskteknikk.

Last ned A4 plakat - guide til desinfeksjon av hender.