Laddar
Laddar
Laddar

Mission: Impossible

2019-06-11
- Vi jobber i så ekstreme miljøer, at kravene til sikkerhet også er ekstreme. Vi er avhengig av partnere som Skydda for å takle dette, sier Lars Erik Berntzen, daglig leder i tilkomstselskapet CAN AS.

I 40 år har tilkomsttekniknere fra CAN jobbet under ekstreme forhold på land og offshore. Ved hjelp av tau og klatreteknikk, utfører selskapet service og reparasjoner på "umulige" steder - i all slags vær.

- Vi er høyt oppe og langt nede. Det kan være å utbedre sprekkdannelser i plattformbein 120 meter opp i lufta eller sveiseoppdrag 70 meter ned i enorme oppdrettsanlegg langt til havs. Marginen for å gjøre feil under slike omstendigheter er ikke-eksisterende, og konsekvensene ditto store, forklarer Berntzen.

CAN har sitt utspring fra et fransk selskap, og navnet betyr egentlig "knute på tråden". Det refererer til at fjellklatrere alltid knyter en knute nederst på tauet de bruker, og sier samtidig noe om hva slags folk som jobber i den helt spesielle bedriften.

EKSPERT: Lars Erik Berntzen er daglig leder i tilkomstselskapet CAN, som holder til i Stavanger.

FORSVAR OG FJELLKLATRING

I Norge har CAN sitt utspring fra et lite miljø av klatrere og spesialsoldater fra Kristiansand på slutten av 1980-tallet. Tøffinger som med glede lot kropp og sjel henge i en tynn tråd fra loddrette bergvegger - og som gradvis gjorde hobbyen til et levebrød. I dag teller selskapet omlagt 90 ansatte.

Daglig leder Lars Erik Berntzen havnet selv i CAN etter en karriere i Forsvaret.

- Militær bakgrunn spilte en stor rolle i oppbygningen av CAN. Fallskjermjegere og metningsdykkere, som er trent til å hoppe i fallskjerm og dykke, samtidig som de er godt vant med å gjennomføre operative jobber i små team under tøffe forhold, har mange av de egenskapene vi verdsetter. Samtidig må vi også ha solid fagkompetanse og ingeniørkunnskap i våre team, poengterer Berntzen.

- HAR ALLTID PLAN B

Trass i svært utfordrende arbeidsmiljø, har selskapet aldri opplevd alvorlige ulykker de siste 25 årene. Det tilskriver Berntzen en kompromissløs tilnærming til sikkerhet.

- Vi gjør svært detaljert risikovurdering og er alltid trent på å utføre en plan B hvis noe uforutsett skulle oppstå. Alt dreier seg om detaljer når du henger i høyt oppe i lufta. I felten jobber vi eksempelvis alltid på to tausystemer slik at vi er rigget med dobbel sikkerhet.

- Våre ansatte vet at livet deres beror på at utstyret er "top-notch" og som sjef er det mitt ansvar å sørge for at de er trygge.

I den sammenhengen er Skydda en aktør og samarbeidspartner jeg stoler på og kan gå god for. Kompetansen og kvaliteten er på det nivået vi i CAN krever.


PÅ LAG: Lars Erik Berntzen i CAN og Jan Asle Espeland i Skydda Norge gleder seg til å samarbeide om industriell sikkerhet i tida fremover.


PÅ LAG MED SKYDDA

Jan Asle Espeland, regionsansvarlig for Skydda på Vestlandet, ser stor verdi av å ha en aktør av CANs kaliber på laget.

- De er et selskap i verdensklasse innenfor sin sektor. Det gjør at vi i Skydda også må levere på høyeste nivå for å tilfredsstille deres krav til arbeidsplass-sikkerhet. Samtidig er de også en solid døråpner inn mot olje- og gassindustrien, som er en sektor vi satser hardt mot de nærmeste årene. Sammen utgjør vi et knallsterkt og spennende lag med kjempepotensial innenfor industriell sikkerhet, understreker Skyddas "vestlandsgeneral" Jan Asle Espeland.

__________________________________________________________________________

Skydda Norge er en ledende leverandør av HMS-løsninger og personlig verneutstyr. Takket være unik kunnskap og riktige produkter, skaper vi trygghet på arbeidsplassen. Å være trygg er både lurt og lønnsomt. For oss er èn arbeidsulykke èn for mye.  TEKSTER: Goodwill   FOTO: CAN AS