Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore/CAS/Skydda/Attachment/News/NO/2018/fullimage-aktueltside-blink.png

Skydda, en viktig samarbeidspartner for norsk idrett:

2018-08-31
Blink-festivalen er verdens største sommer-skiarrangement. 450 frivillige stiller opp for at Therese Johaug & co skal få oppleve folkefesten i Sandnes og Ålgård. Skydda Norge sørger for å holde dugnadsarbeiderne trygge på jobben.

- Blink er et helt enestående arrangement. Hele verdenseliten i langrenn og skiskyting stiller opp, men det mest imponerende er logistikken rundt festivalen. Vi er stolte av å kunne bidra med våre lille del, sier Head of Marketing i Skydda Group - Karoline Klatran.

Omlag 450 frivillige legger ned over 4500 dugnadstimer før-, under- og etter Blink-festivalen. Samtidig «stenges» store deler av Sandnes by i flere uker når det skal rigges opp til rulleskifesten som arrangeres årlig i august-måned.

- Skydda er jo spesialist på HMS og personlig verneutstyr, så vi sørger for at menneskene som rigger arenaene og de frivillige får riktig bekledning til arbeidet. Vår misjon er alltid at folk skal være trygge på jobben - også under Blink, sier Klatran.

Årets Blink-festival, er andre gang Skydda Norge er med som samarbeidspartner. Bedriftens engasjement i skimiljøet er imidlertid av langt eldre dato.  Siden 2009 har Skydda vært strategisk samarbeidspartner for Norges Skiforbund langrenn,  og engasjementet har etter hvert blitt utvidet til å gjelde også landslagene i skiskyting og kombinert.

Head of Marketing i Skydda Group - Karoline Klatran forklarer:

- For Skydda er det viktig å være engasjert i miljøer som setter helse, miljø og sikkerhet i fokus. Derfor har vi i en årrekke vært viktig sponsor av idrett på regionalt, nasjonalt og internasjonalt nivå.

Noe av det viktigste Skydda og skimiljøet gjør sammen, er å sørge for at det norske teamet i smørebussene jobber i et forsvarlig- og ikke-helseskadelig arbeidsmiljø.

- Svevestøvet som oppstår når man børster langrennsski som er behandlet med pulver er ekstremt fint. Det er tilnærmet usynlig, og bli hengende i lufta i lang tid etter at man er ferdig. Dette er faktisk så alvorlig at hvis løpere selv gjør dette kvelden før et renn - eller samme dag   - kan det føre til at man får problemer med å yte maksimalt. Derfor levere vi blant annet førsteklasses åndedrettsvern til de som sørger for norske gullski i verdenscup, VM og OL. God helse og sikkert arbeidsmiljø er enda viktigere en edelt metall, understreker Karoline Klatran.

________________________________________________________________________________________
TEKST: GOODWILL  |  FOTO: SKYDDA NORGE/ GOODWILL