Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore/CAS/Skydda/Attachment/News/NO/2023/Banner-tumb—news-400x250-Hjemmetjenesten.png

Hjemmetjenesten fikk jakkegave: - En glede å kunne gi bort varme til jul

2023-11-30
Sykepleier Silje Stensrud har i lang tid forsøkt å skaffe vinterbekledning til sine kolleger i hjemmetjenesten i Østre Toten kommune. Vegard Aune, daglig leder i Skydda Norge, tok utfordringen på strak arm.

– Dette litt på siden av vår nisje, som er arbeidsplassikkerhet og verneutstyr innen bygg og anlegg, men hjemmesykepleien gjør en så utrolig viktig jobb for samfunnet vårt. Det er en glede for oss å få lov til å gi bort litt varme til jul, sier Vegard Aune.

Skyddas daglig leder har akkurat overrakt 75 vinterjakker fra produsenten L.Brador til ildsjel og sykepleier Silje Stensrud.

– Dette har vært etterspurt lenge. Vi fikk noen tynne fleecejakker da pandemien kom, men de gjør seg ikke så godt midtvinters på Toten, sier Stensrud.

Hjemmetjenesten brukte private jakker på jobb.

Bakgrunnen for "julegaven", var at Silje tidligere i år satte i gang en Spleis-aksjon for å sikre at de ansatte i hjemmesykepleien i Østre Toten kommune skulle få trygg og varm vinterbekledning. Dette er arbeidsklær de ansatte i hjemmetjenesten ikke får dekket av kommunen.

– Nabokommunene Gjøvik, Vestre Toten og Søndre Land har vintertøy som en del av uniformen sin, men det har ikke vi, forteller Silje.

Ansatte i hjemmetjenesten i Østre Toten har hittil brukt sine egne private jakker. Selv bruker Silje en gammel jakke sønnen har vokst ut av.

– Vi er utegående helsepersonell som er mye inn og ut av bil og hus i løpet av en vakt. Vi får oftere rifter i klærne våre enn man skulle tro. I tillegg er det mange syke mennesker vi besøker. Det handler om både slitasje og hygiene. Ingen av oss ønsker å bruke vår daglige vinterkåpe på jobb, for så å bruke den privat når vi går av vakt, understreker Stensrud.

Startet Spleis-aksjon

I høst bestemte hun seg for å prøve å finne en løsning på problemet og startet en Spleis for å skaffe penger til innkjøp av vinterjakker.

Vegard Aune, daglig leder i Skydda, ble nylig tipset om Spleis-aksjonen og landet raskt på å ville hjelpe. Skydda er en ledende leverandør av HMS-løsninger og personlig verneutstyr med en grunnfilosofi om at alle skal være trygge på arbeidsplassen.

Skydda donerte 75 nye vinterjakker som ble overlevert de ansatte på Østre Toten 27. november.

– Gleden var stor da jeg overrakte gaven, forteller Silje - og legger til at det virket som kollegaene ikke helt forstod det.

– Etter at Skydda kom på banen, gikk alt veldig fort. Spleisen hadde ikke rukket å ta helt av, så det var en utrolig hyggelig overraskelse at de ville bidra på denne måten. Det er en fin, varm og robust jakke vi har fått.

Stensrud er fast bestemt på å bruke pengene som kom inn på spleisen til å kjøpe inn flere av samme jakke. Hun ønsker at også nyansatte og vikarer skal holde seg varme og trygge i vinterkulda.

Dette er L.Brador-jakka hjemmetjenesten i Østre Toten kommune skal bruke fremover:

– Vinteren kom tidlig i år, så det er godt for dem å få ordentlige klær, sier Aune og fortsetter:

– Jeg synes det er bra at det stilles spørsmålstegn rundt å være riktig kledd til den jobben man skal gjøre. Det gjelder på generelt grunnlag at ansatte skal ha rett bekledning til å utføre en jobb, at det ikke er lagt til rette for det i hjemmetjenesten, er overraskende synes jeg. Vi bor i Norge og denne utfordringen med disse jakken representerer helsevesenet.

– For Skydda er det utrolig hyggelig å bidra til en ekstremt viktig yrkesgruppe som gjør en formidabel jobb. Det er veldig hyggelig å føle at man bidrar til noe positivt i en sektor som gjerne bare får et minimum av det som egentlig kreves for å holde hjulene i gang. Jeg håper kommunen til slutt finner en varig løsning på problemet for årene som kommer, sier Aune.