Laddar
Laddar
Laddar

​Ervik Havfiske tar i bruk Zeklers nye og unike vernehjelm

2021-01-14
Ervik Havfiske AS er involvert i driften av 13 linefartøy og 4 offshorefartøy. Dette er Norges største linebåtselskap og virksomheten har flere hundretalls ansatte. For selskapet er vernehjelm et svært viktig verktøy for å hindre skader og ulykker i løpet av arbeidshverdagen.

Vernehjelm med dobbelgodkjenning

 Vi har et stort fokus på HMS og vet hvor viktig det er å jobbe langsiktig og systematisk med dette. De siste årene har vi hatt god utvikling i vårt HMS-arbeid ved å engasjere de ansatte og ikke minst ha riktige hjelpemidler og godt verneutstyr, forteller Severin Ervik, mannskapskoordinator i rederiet.

Nå gjør de hverdagen til de ansatte både tryggere og enklere med nyheten Zekler Zone vernehjelm.

Tidligere kunne det være felles hjelmer om bord i båtene som mannskapet skulle bruke, men nå får alle hver sin. Det bidrar til godt smittevern og hjelmene har god passform, samt er lette og enkle å justere. Dette gjør de komfortable for brukeren i tillegg til at man ser skikkelig tøff ut, sier Ervik og poengterer at når et produkt ser bra ut, så er det også større sjanse for at det blir brukt.

Mannskapskoordinatoren forklarer at hver båt har en egen HMS-ansvarlig og at mannskapet bruker hjelm på dekk, under lossing og når man skal bevege seg i ulike rom på fartøyet.

- Det er selvfølgelig viktig at produktene vi bruker er godkjente. Derfor er det svært positivt at Zekler Zone vernehjelm har dobbel sertifisering som både industrihjelm og klatrehjelm. Selv om det ikke er så mye klatring på båtene, så skjer det jo at folk må opp i høyden, forklarer han.

- Kvalitetsprodukt


Ervik Havfiske har samarbeidet med JobbPartner Måløy, som er en del av NorTekstil-konsernet, siden 2014.

Ronny Hopland, daglig leder i JobbPartner, forteller at de i løpet av disse årene har levert både arbeidstøy og verneutstyr til fiskebedriften, og nylig ble det levert 300 Zekler-hjelmer til mannskapet.

Hopland beskriver nyheten fra Zekler som“en skikkelig hjelm” med mange fordeler.

- Vi vet at Zekler er et merke med gode produkter og bra kvalitet. Derfor er vi trygge på at de ansatte i Ervik Havfiske kan gå rundt med like hjelmer og et kvalitetsprodukt som bidrar til at de får en tryggere arbeidsdag, sier den daglige lederen.

- Her har man en hjelm som kan brukes både på gulv og i høyden med bra utseende og optimal fleksibilitet. Dette er nytt produkt på markedet som vi er stolte av å introdusere til Ervik Havfiske som vi har et godt samarbeid med, legger han til.

Vernehjelm som passer til mange ulike bransjer


Hodevern er en ny produktgruppe hos Zekler og med sin vernehjelm-nyhet ønsker produsenten å imøtekomme et behov de opplever er etterspurt i markedet.

- Dette er en nyutviklet hjelm hvor vi har tatt ting fra scratch. Hjelmen har dobbel sertifisering og er godkjent som industrihjelm for arbeid på bakken og som klatrehjelm for arbeid i høyden. Dette er en lett hjelm med god passform. I tillegg kan man tilpasse hjelmen med forskjellig tilleggsutstyr, forteller Per Arne Hauglid, salgssjef i Zekler.

Han forklarer at Zekler Zone er bygd opp med et klikksystem som gjør det enkelt for brukeren å montere på ønsket tilbehør.

- Dette betyr at man har en komplett vernehjelm som mange har nytte av, uavhengig av bransje og jobbsituasjon. Det er lett å tilpasse den ulike brukere, utdyper Hauglid.

Han understreker at Zekler er meget stolte av at Ervik Havfiske og JobbPartner tar i bruk denne hjelmen:

- Det er selvfølgelig veldig viktig at vi har et samarbeid med kjente og seriøse aktører, og det er helt klart et kvalitetsstempel for oss at de har tro på produktet.

Beskrivelse: Vernehjelm Zekler Zone
Komfortabel, moderne og lett vernehjelm med integrerte klikkfester for rask montering av tilbehør. De tolv lufthullene gir effektiv ventilasjon for et komfortabelt arbeidsmiljø.


Hjelmen er sertifisert både for bygg/industri og som klatrehjelm, så den er velegnet både for arbeid på bakken og for arbeid i høyden.
Smarte klikkfester for hodelykt, hørselvern, visir, visirbeskyttelse og nakkebeskytter, uten behov for skruer eller adaptere.

  • Hodebåndet kan justeres i høyden for å tilpasses flere hodeformer, og det er spesialutviklet for å kunne brukes sammen med hørselvern.
  • Rattjustering for enkel justering av størrelsen, passer XS–XXL (53–63 cm).
  • Leveres med to forskjellige firepunkts hakestropper, slik at du kan bytte mellom EN 397 (bygg/industri) og EN 12492 (klatrehjelm).
  • Innerskall av EPP for god komfort og svært god støtbeskyttelse.
  • Absorberende polstring for optimal komfort for isse og hodebånd, kan vaskes og byttes.
  • Kan utstyres med tilpasset reflekssett.
  • Lampeklips som kan byttes enkelt ved behov.
  • Finnes i flere ulike farger.