Laddar
Laddar
Laddar

SMITTEVERN: Møller Bil Oslo Vest tar i bruk fogging

2020-11-25
En av Norges største Møller Bil-forhandlere sverger til den nye desinfeksjonsmetoden fogging for å kunder og ansatte.

- Her slipper du ledninger, tralle, sprayflaske og filler. Når det blir så enkelt og så bra, da er det rett og slett gøy å gå rundt å fogge! sier salgs og markedssjef Per Egil Mathiesen i Møller Bil Oslo Vest. 

Bilfirmaet på Oslo Vest har på kort tid blitt stor fan av fogge-metoden med Skyddas Elyte-desinfeksjon. Mathiesen forklarer at de bruker produktet overalt i bilbutikken, både på berøringsflater som heisknapper og dørhåndtak, stoler, møtelokaler og de fleste plasser som folk tar på.

- Dette har gjort hverdagen enklere og tryggere for både ansatte og kunder. Kundene ser at vi tar smittevern på alvor. Vi har også laget en film som viser hvordan vi fogger i lokalene våre - denne er tilgjengelig på våre Facebook-sider, sier han.

Enkel og effektiv overflatedesinfeksjon

Elyte er en norskprodusert, alkoholfri desinfeksjonsvæske som brukes til fogging. Væsken er nedbrytbar og godkjent av Statens Legemiddelverk til teknisk bruk i helse- og sykepleie. Å bruke alkoholholdige desinfeksjonsmidler kan være en tøff behandling for både hender, hud, tekstiler og overflater. Elyte er like skånsom som vann og er derfor mye snillere mot både bruker og miljø samtidig som produktet er effektiv mot bakterier og virus.

- Fogging vil si at man ved hjelp av en enkel, motordrevet sprøyte legger en hinne av desinfeksjonsmiddel over områdene som skal rengjøres. Metoden er svært effektiv fordi den dekker store flater veldig kjapt og du trenger ikke tørke av flatene etterpå, forklarer HMS-ekspert Espen Jensen (bildet) i Skydda Norge.

Når hinnen er lagt, trenger man kun å vente cirka 1 minutt på at desinfeksjonsvæsken reagerer med omgivelsene og dreper bakterier, virus og sopp.

- Væsken fordamper av seg selv og brytes til slutt helt ned ettersom den er alkoholfri. Det gjør metoden svært effektiv for områder og gjenstander som må desinfiseres ofte, fastslår Jensen i Skydda Norge.

Mathiesen i Møller Bil sier at de er svært fornøyde med foggemetoden:

- Dette er et veldig bra og enkelt verktøy. Det er helt genialt og jeg kan trygt anbefale løsningen til andre, utdyper salgs- og markedssjefen og legger til at også andre avdelinger i Møller Bil har vist stor interesse for produktet.

- Ja, ryktet sprer seg nå, ler Mathiesen og utdyper at Skoda CC Vest allerede er i gang med fogging og at flere i bilkonsernet er nysgjerrige på Elyte.

Tilgjengelig for flere

Bilprodusenten er slettes ikke alene om å ha fokus på godt smittevern og skikkelig renhold. I disse koronatider har behovet for effektiv desinfisering av store områder, rom og flater virkelig meldt seg.

Stadig flere aktører innen blant annet næringsliv, bygg- og anlegg, idrett og offentlige virksomheter har fått øynene opp for fogging med alkoholfri- og nedbrytbar væske, slik som nettopp Elyte.

Virkestoffet i Elyte er hypoklorsyre, og dette er utviklet gjennom elektrolyse av rent vann og salt. Den elektrolyserte vannteknologien er unik for selskapet bak Elyte, og er patentert over hele verden. I Norge foregår produksjonen ved et godkjent tapperi i Trøndelag.

Elyte er tilgjengelig for alle hos Skydda Norge - leverandør av HMS-produkter og tjenester til en rekke næringer. Vil du også komme i gang med fogging? Kontakt Skydda på tlf: 22 88 44 10 eller E-post: post@skydda.no så hjelper vi deg!