Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore/CAS/Skydda/Attachment/News/NO/2023/innegssaaler.png

Ultimat fotkomfort for arbeidere: Tilpassede innleggssåler for alle fotbuer og fottyper

2023-05-22

Ujevne, flate eller høye buer kan føre til smerte i føttene og andre deler av kroppen. 

Foten består av mange små bein, ledd, muskler og sener som jobber sammen for å støtte kroppen og hjelpe oss å gå. Når foten ikke fungerer optimalt, kan det føre til ubalanse og smerter i ankler, knær, hofter og rygg.

Heldigvis finnes det en løsning – innleggssåler.

Opplev en ny standard for fotkomfort på arbeidsplassen ved å bruke tilpassede innleggssåler designet for ulike fotbuer og fottyper. Enten du er en byggearbeider, industriarbeider eller håndverker som tilbringer timer stående, kan disse skreddersydde sålene være den avgjørende forskjellen mellom smerter og trivsel. Ved å gi nødvendig støtte, demping og avlastning, bidrar innleggssålene til å redusere belastningen på føttene og ankelen, forebygge vanlige skader og bidra til en bedre kroppsholdning.

Hva er pronasjon av føttene?

Pronasjon er en naturlig bevegelse i foten som hjelper kroppen med å absorbere støt og tilpasse seg ujevnt underlag under gangen. Det refererer til bevegelsen av foten når den ruller innover og vekten fordeles fra hælen til mellomfoten og tærne.


Det er tre hovedtyper av pronasjon: nøytral pronasjon, overpronasjon og underpronasjon (også kjent som supinasjon).


1. Nøytral pronasjon: Dette er den ideelle fotbevegelsen der foten ruller moderat innover, absorberer støt effektivt og opprettholder en balansert fordeling av vekten.


2. Overpronasjon: Dette er når foten ruller for mye innover. Overpronasjon kan føre til ubalanse i foten og bena, og det kan være en underliggende årsak til fot-, ankel- og knesmerter. Støtte i form av spesiallagde sko eller innleggssåler kan være nødvendig for å korrigere overpronasjon.


3. Underpronasjon (supinasjon): Dette er når foten ruller for lite innover, og vekten blir fordelt hovedsakelig på utsiden av foten. Underpronasjon kan øke risikoen for belastningsskader, spesielt i ankelen og foten. Dempende sko med ekstra stabilitet kan være nyttige for personer med underpronasjon.


Det er viktig å merke seg at pronasjon er en naturlig del av fotbevegelsen, og de fleste mennesker vil ha en viss grad av pronasjon. Imidlertid kan overdreven pronasjon eller feil type pronasjon føre til problemer og kreve spesifikke tiltak for å opprettholde fotens helse og funksjon.

Men hvordan vet du hvilken fotbue du har?

Du kan teste selv med denne enkle testen:

  1. Fukt et håndkle og legg det på gulvet.
  2.  Tråkk på håndkleet med bare føtter og flytt foten til gulvet, eller plasser foten på en avis eller mørkt papir som lar deg se fotavtrykket ditt. Husk å stå opp og belaste foten når du tråkker.
  3. Sammenlign avtrykket med tegningene nedenfor for å identifisere buetype.

Så enkelt er det! 

Hvilke type innelggssåler bør jeg kjøpe?

Vi forstår at det kan være forvirrende å velge riktig såle, men frykt ikke! 

Visste du at hele 80 % av verdens befolkning overpronerer? Derfor har vi  såler som hjelper kroppen med å stabilisere føttene, uansett om du har lave, nøytrale eller høye fotbuer.

 Se oversikt over alle våre innleggssåler her.