Laddar
Laddar
Laddar

Setter fokus på bærekraft under OTD

2021-10-19
- Det er dessverre mye bruk og kast av produkter i bransjen. På OTD ønsker Skydda og Sundström å sette fokus på problemet med bruk av engangsfiltere i åndedrettsvern, sier regionansvarlig Jan Asle Espeland.

Fra og med tirsdag denne uken arrangeres Offshore Tecnology Days (OTD) i Stavanger hvor du kan besøke Skydda Norge på stand. 

- Vi er tilgjengelig for alle som måtte ha spørsmål om personlig verneutstyr, både de som driver med HMS og andre som ser verdien i å skape trygghet på arbeidsplassen, sier Jan Asle Espeland, regionansvarlig Sør i Skydda Norge.

- Dessverre mye "bruk og kast"


OTD er Norges ledende årlige olje- og energibegivenhet der fagfolk fra olje- og energibransjen møtes og deler teknisk og kommersiell erfaring. 

- Flere fra Skydda Norge vil være til stede på stand og i tillegg har vi med oss en representant fra Sundström. Sammen ønsker vi å løfte viktigheten av gode, bærekraftige produkter som er basert på holdbarhet, forklarer Jan Asle Espeland.

JAN ASLE ESPELAND i Skydda Norge har god kunnskap og kompetanse om valg av riktig personlig verneutstyr på arbeidsplassen.

- Det er dessverre mye bruk og kast av produkter i bransjen. På OTD ønsker Skydda og Sundström å skape større bevissthet om blant annet det å bruke mekanisk P3R-filter da dette bidrar til mindre avfall samt at totalkostanden blir lavere for sluttbrukerne. Bruk av masse engangsfiltere gir dårlig beskyttelse og havner i søpla etter kort tid.

I tillegg understreker HMS-eksperten at gjenbrukbare masker med mekaniske P3R-filter kan desinfiseres flere ganger daglig og brukes i 180 dager. En gjenbrukbar maske med ett tilhørende filter tilsvarer 720 engangsmasker.

Viktig samarbeid


Skydda har en unik posisjon som HMS-spesialist som leverer personlig verneutstyr, rådgivning og andre tjenester for å holde mennesker skadefrie på arbeidsplassen.

Ifølge Espeland i Skydda er bærekraft et viktig fokusområde som står høyt på lista over selskapets verdier. 

- Dette er en posisjon som også forplikter når det kommer til å ta vare på verden rundt oss hvor vi vil bidra til å sikre bærekraftig produksjon og leveranser, utdyper han.

Som HMS-leverandør er det viktig for virksomheten å ha samarbeid med produsenter med de samme verdiene, slik som blant annet Sundström.  Espeland i Skydda forklarer at valget av materialer i Sundströms produkter gjør dem holdbare over lengre tid:

- Og mange av produktene er kompatible med hverandre, noe som bidrar til en lang levetid med redusert miljøavtrykk. Dette gleder vi oss til å vise frem og snakke mer på OTD-messen. For Skydda som HMS-leverandør er OTD også en viktig møteplass hvor selskapet kan utvikle seg videre basert på spørsmål og tilbakemeldinger fra sluttbrukere med en krevende arbeidsdag.