Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore//CAS/Skydda/Attachment/News/NO/2018/DEB-foam-fullimage-banner-aktueltside.jpg

Skum mot smitte

2017-10-16
Forkjølelsessesongen er på vei. Hemmeligheten til å ikke bli smittet på jobben? Vask hendene jevnlig og desinfiser med skum - som ikke gjør bakteriene resistente.

– Det skulle helst vært større utbredelse av denne typer produkter, men det er heldigvis blitt mye vanligere. Også flere innen privat og offenlig sektor ser fordelene med å ha desinfeksjonsmiddel lett tilgjengelig, sier salgsjef Håvard Thrones hos Deb Swarfega Norge AS. 

God håndhygiene er viktigste tiltak mot smitte

I Norge velger stadig flere å ha desinfiserende produkter lett tilgjengelig på arbeidsplassen. Logikken er enkel: arbeidstakerne ønsker ikke å bli syke og arbeidsgiveren ønsker minst mulig sykefravær. Det er en enkel vinn-vinn situasjon.

– Alle steder hvor det oppholder seg mye mennesker, som skoler, barnehager, kjøpesentre, idrettsarenaer og flyplasser bør ha dispensere med , mener Espen Jensen, Key Account Manager hos Skydda Norge. Skydda tilbyr Deb InstantFOAM – den første løsningen i verden med virusdrepende skum.

– Skum er mye bedre enn gelé eller ren væske, da det ikke drypper. Skummet er også kjekt fordi det renner ikke av hendene. Det er en fordel slik at man unngår flekker på fine gulv og slikt.

– Hvorfor skal man ha slike produkter «for hånden»? Er det ikke smør på flesk – holder det ikke å være nøye med å vaske seg ordentlig på hendene?

– Det kan du si. Men det er lett å bli smittet, for eksempel å bli forkjølet eller få omgangssyke. Mange blir smittet på arbeidsplassen. Det verste tilfellet er når noen nyser seg i hendene og ufraværende går og hilser på noen. Det sier det seg selv lett å bli smittet. Mye er usynlig, sier Håvard Thrones i Deb.

– Når man har små barn, kan man ta det med seg fra barnehagen, og så tar foreldrene med seg smitten på jobben.

– Folk er opptatt av hva de tar i. Er du for eksempel på et toalett. Men en desinfeksjonsbeholder trenger ikke stå på toalettet. Den kan stå andre steder i en bedrift, ved entreen, resepsjonen, kantinen og så videre.

Pr. dags dato er det for det meste helsesektoren og nærings-middelindustrien som i stor grad har desinfiserende produkter lett tilgjengelige for arbeidstakerne.

– Det skulle helst vært større utbredelse av denne typer produkter, men det er heldigvis blitt mye vanligere. Også flere innen privat og offenlig sektor ser fordelene med å ha desinfeksjonsmiddel lett tilgjengelig, sier salgsjef Thrones.

Etter utbruddet av svineinfluensaen i 2009, ble nordmenn vesentlig mer bevisste på å desinfisere hendene. Men fortsatt er det mye å gå på.

Men Thrones poengterer at desinfeksjonsmiddel ikke erstatter såpe og vann:

– Er du skitten vasker du deg på vanlig vis, men så desinfiserer du gjerne etterpå. Espen Jensen hos Skydda Norge er enig.

– Alle er opptatt av å holde seg friske, og Deb InstantFOAM bidrar til folkehelsen. Det er den personlige gevinsten.

Og arbeidsgivere har mye å hente på at folk er på jobb!

Fakta om DEB Instantfoam

Deb InstantFOAM Complete er verdens første alkoholbaserte hånddesinfeksjon i skumform, som er dokumentert å gi en full virus- og bakteriedrepende effekt, slik at det tilfredsstiller alle desinfeksjonsbehov i ett og samme produkt.

Den unike 80% alkoholbaserte væsken er parfyme- og fargefri og doseres som et mykt skum ved hjelp av patentert Deb Foam TechnologyTM. Produktet brukes uten vann og leverer en komplett løsning for desinfeksjon av hendene – et sikkert og foretrukket produkt med en svært effektiv og bredspektret antimikrobiell virkning.

  • Allergivennlig. Nøye formulert for å minimere sannsynligheten for allergiske reaksjoner under bruk.
  • Ikke-hudirriterende. Validert av en dermatolog som har konstatert at produktet er hudvennlig og ikke er irritasjonsfremkallende.
  • Forårsaker ikke antimikrobiell resistens. Produktets svært effektive, ikke- spesifikke antimikrobiell effekt sikrer at det ikke er fare for antimikrobiell resistens.
  • Smitter ikke over på mat. Uavhengige tester viser at produktet ikke forurenser næringsmidler, noe som gjør produktet trygt å bruke i alle miljøer som behandler næringsmidler.
  • Kan brukes under hansker. Uavhengig testet for å dokumentere at produktet kan brukes på hendene før man tar på hansker i lateks, vinyl og nitril uten at det påvirker materialet.

Les og last ned artikkelen som PDF her.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TEKST OG FOTO: JOHN BERGE