Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore/CAS/Skydda/Attachment/News/NO/2023/3X5A1511.jpg

Skydda med nytt og toppmoderne sentrallager

2023-06-05
- Vil ha positiv effekt for våre kunder.


HMS-selskapet automatiserer sin lagerbeholdning.


I løpet av mai måned har HMS-selskapet Skydda fått et helt nytt sentrallager på industriområdet Rönnåsen i Ulricehamn. Det nye lageret ligger cirka 5 km fra det gamle lageret og lagerflyttingen har blitt prioritert i helgene for å minimere kundepåvirkningen.


Mange fordeler


Mathias Sonninger, Head of Logistics i Skydda Group, forteller at prosessen har gått som planlagt og at de er i rute med flyttingen.


- Den nye løsningen vil ha positiv effekt for både Skydda og våre kunder. De fire største fordelene handler om effektivitet, kvalitet, holdbarhet og leveransesikkerhet, påpeker Sonninger.


- Men den største enkeltforskjellen handler om den automatiserte delen hvor varene nå kommer til plukkeren, og ikke omvendt.


Fremover vil Skydda benytte seg av et Autostore-lager hvor et robotsystem kan operere til alle døgnets tider. Her vil roboter jobbe 24/7 - noe som betyr ingen nedetid på lageret. Det nye sentrallageret er allerede blitt satt i drift.


- Dette betyr at Skydda får større mulighet til å utvikle vår lagerlogistikk og totallogistikktilbud sammen med Logistikpartner. Sammen med vårt sortimentstilbud blir vi enda mer konkurransedyktige i PPE-bransjen! forklarer logistikksjefen.


Bærekraftige løsninger


Logistikpartner er leverandør av logistikktjenester til Skydda og har ansvar for lagring, håndtering og distribusjon til Skydda. Mats Petersson, Daglig leder i Logistikpartner, forteller at det nye lageret er en moderne logistikkeiendom som vil skape store muligheter for Skydda til å utvikle sitt logistikktilbud til kundene.

- Den nye løsningen gjør at Skydda kan utvikle og tilpasse sitt logistikktilbud, og at de kan tilby sine kunder bærekraftige logistikkløsninger med god kvalitet i hele Europa, sier Petersson.


Han forklarer at de moderne lokalene har en takhøyde på 11,7 meter og inneholder lagerrom for håndtering av mange ulike typer varer.


- Lageret har tillatelse for håndtering av farlig gods og er også godkjent tollager. Oppvarming av eiendommen skjer med fjernvarme og lageret er i stor grad selvforsynt med strøm, da taket er utstyrt med solceller, som genererer cirka 500 000 kWh per år. Lageret er også utstyrt med en automatiseringsløsning for plukking.


For kundens del vil et nytt automatisert sentrallager også bety redusert behandlingstid på sine ordre og redusert leveringstid av sine produkter.


- Kundene får en mer effektiv, mer bærekraftig og leveringssikker logistikkløsning fra Skydda. Dette sammen med høyere plukkekvalitet gir en høyere logistisk merverdi for kunden, avslutter Mathias Sonninger i Skydda Group.