Laddar
Laddar
Laddar

Skydda blir totalleverandør av personlig verneutstyr til AF Gruppen

2021-09-24
- Avtalen med AF Gruppen ASA (AF) befester vår posisjon som ledende HMS-aktør innen personlig verneutstyr, sier Vegard Aune, daglig leder i Skydda Norge.

TRYGG PÅ JOBB: Skydda leverer personlig verneutstyr til de ansatte i AF Gruppen. (Foto: AF Gruppen / Eirik Førde)

Fra 1.august i år ble Skydda Norge totalleverandør av personlig verneutstyr til AF. Daglig leder i Skydda, Vegard Aune, forteller at selskapet var gjennom en omfattende anbudsprosess med store og sterke konkurrenter før avtalen ble signert:

Jeg er veldig glad for at valget falt på oss. Samtidig mener jeg at AF har gjort klokt i å samarbeide med Skydda. Vi vil at AF skal utfordre oss. Sammen kan vi jobbe tett med produsentene og utvikle produkter tilpasset ulike behov til de ansatte, sier Aune.

Norge og Sverige


Christian Heede, assisterende HMS-sjef i AF, poengterer at denne tilnærmingen er noe de setter stor pris på.

- Vi kjente allerede i vårt første møte med Skydda på en aktør som hadde satt seg inn i våre utfordringer. Skydda virker å være en seriøs aktør som kjenner til bygg- og anleggsmarkedet, med de produkter og tjenester det der er behov for, sier han.

- Vi føler Skydda ser fordelen av å utvikle seg og sitt sortiment sammen med oss, og være beredt på å skaffe det spesialutstyret vi trenger ved krevende oppgaver og jobber, når behovet oppstår. For AF er det viktig å ha en samarbeidspartner en kan stole på- og få bistand av og det var viktig for AF å finne en samarbeidspartner som var villig til å gjøre det lille ekstra for oss, understreker Heede. 

I tillegg til å levere personlig verneutstyr til de ansatte i AF, vil Skydda Norge være HMS-rådgiver og leverandør av ulike kurs og tjenester.Den nye avtalen gjelder for AF i Norge og Sverige.

Nullmål mot arbeidsulykker og helseeksponeringer


Christian Heede forklarer at AF er et stort konsern som opererer i mange ulike virksomhetsområder innen bygg, anlegg, energi, miljø og offshore, med ulike utfordringer, men med noen felles mål.

- AF har blant annet mål om 0 personskader av alvorlig grad eller skader med fravær, og 0 arbeidsrelatert fravær knyttet til helseeksponeringer. AF har også fokus på mindre alvorlige personskader, som blant annet vil si at det ikke skal forekomme kuttskader, øyeskader, overtråkk og liknende i vår virksomhet, sier Heede.

- Vi har på grunn av våre felles mål strenge krav til bruk av hjelm, hansker, briller, sko, vernebekledning og liknende. I den sammenheng er vi avhengig av godt personlig verneutstyr, gode muligheter for opplæring og informasjon, legger han til.

HMS-FOKUS: AF er opptatt av å ha et arbeidsmiljø som virker helsefremmende og som forebygger skader og sykdom hos sine ansatte og samarbeidspartnere.

Samme verdier


Både Aune i Skydda og Heede i AF påpeker at selskapene har mange av de samme verdiene når det gjelder helse, ytre miljø og sikkerhet på arbeidsplassen.

- Skydda har veldig respekt for den jobben arbeiderne i AF utfører. Vi ønsker å være en proaktiv leverandør og er takknemlige for å få muligheten til å ta del i de utfordringene de som bygger landet vårt møter på jobb, sier Aune.

- Vår oppgave er å gjøre våre kunders hverdag enklere, sikrere og mer lønnsom. Skydda Norge har nulltoleranse for arbeidsulykker og skal alltid tilby den beste løsningen for at de ansatte skal få en sikker og trygg arbeidsplass. Alle tjener på riktig sikkerhet, avslutter sjefen i HMS-selskapet.

VEGARD AUNE er daglig leder i HMS-selskapet Skydda Norge.