Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore/CAS/Skydda/Attachment/News/NO/2023/toppbanner_nyheter_Emmeli_Sander.jpg

Tar oppussingsjobben i egne hender: - Det er store summer å spare

2023-01-10
Samboerparet Emmeli og Sander skal bruke det neste året på å totalrenovere en gammel enebolig fra 1967. Oppussingsreisen deler de på sosiale medier med ønske om å inspirere andre hobbysnekkere.

I mai 2022 kjøpte Emmeli Bang (26) og Sander Bratlie (34) hus i Levanger. Planen var å skape drømmehjemmet sammen med tvillingjentene som Emmeli gikk gravid med. Samboerparet ønsket å flytte fra hovedstaden og nærmere familien. Valget falt på Emmelis hjemby i Trøndelag.

Så skjer det katastrofale - det som ikke skulle skje. Litt over halvveis i graviditeten oppstår tvillingtransfusjonssyndrom – en akutt og alvorlig sykdom som fører til at hjertene til de to små slutter å slå.

- Vi har erfart at drømmer kan snu brått. Men vi bestemte oss for å beholde huset, og med egne hender skape hjemmet som for alltid vil minne oss om jentene. Det var de som fikk oss til å kjøpe det, forteller Emmeli og Sander.

Nå ønsker de to å dele sine oppussingstips og erfaringer på instakontoen @villasommerfugl, hvor vi kan følge med på totaltalrenoveringen av eneboligen fra 60-tallet.

Sparer mye med egeninnsats


Ingen av dem har utdannelse innen håndverkerfagene, men samboerparet har oppdaget at det likevel er mye man kan klarer å gjøre på egen hånd. Dette er første gangen de renoverer en hel enebolig sammen.

- Det er knapt blitt gjort noe med huset siden det ble bygget. Da vi begynte å lete etter hus i Levanger, så vi også på nybygg, men vi fant ikke noen alternativ som tilfredsstilte våre ønsker. Det føltes feil å kjøpe noe nytt for så å skulle endre det, sier Emmeli og Sander.

- Nå har vi kjøpt et hus med en idyllisk beliggenhet, med stor tomt med plass til hage og stor garasje.

MYE JOBB: Nå går mesteparten av fritiden med til renoveringsprosjektet av boligen.
 

De to har allerede kommet godt i gang med oppussingsjobben. I sommer startet rivearbeidet, og i løpet av høsten har det gått mye tid til husprosjektet.

Samboerparet synes det er moro å kunne bidra på egen hånd, samtidig som de økonomiske fordelene er store.

- Det er ingen hemmelighet at det er dyrt å totalrenovere! Det er penger å spare ved å gjøre noe av arbeidet selv. Men vi vil også påpeke at for enkelte arbeidsoppgaver er det helt nødvendig og pålagt å bruke fagfolk.

- Det skal dreneres, isoleres, skiftes tak og alt innvendig blir endret på. Det er bare grunnmur og reisverket som får stå som det er, resten blir nytt. Det blir altså et ganske mye større hus enn hva det er nå, også fordi vi skal leie ut kjelleretasjen.

I november kom det maskinentreprenører på tomta. De gjør nødvendige endringer og gjør det klart til tilbygg av både garasje og utstyrsbod.

SKAPER DRØMMEHUSET: Denne boligen får ny drakt av samboerparet.

HMS-ambassadører for Skydda


Nå har Emmeli og Sander også blitt Skydda-ambassadører. De vil inspirere flere til å ta HMS på alvor, spesielt alle de som er ivrige etter å komme i gang med oppussingsprosjekter selv.

- Vi er flinke til å undersøke og finne sikkerhetstiltak, og ved å ha Skydda i ryggen vet vi at vi alltid har profesjonelle å spørre. Vi ser frem til å lære mye i tiden fremover! utdyper samboerparet.

Vegard Aune, daglig leder i Skydda Norge, sier HMS-bedriften er glad for å kunne bidra til trygghet i oppussingsarbeidet til de ferske huseierne.

VEGARD AUNE: Daglig leder i Skydda Norge.

- Fokus på HMS er en viktig investering i egen sikkerhet, både på arbeidsplassen og privat. Vi vet det er mange som driver med oppussing eller hobbysnekring, som nødvendigvis ikke tenker på å bruke verneutstyr. Sammen med Emmeli og Sander håper vi å kunne belyse viktigheten av personlig verneutstyr for å unngå skader og ulykker - også på hjemmebane, poengterer Aune.

Skydda bistår blant annet med arbeidsklær fra L.Brador, arbeidssko fra Arbesko, arbeidshansker fra Guide Gloves, åndedrettsvern og vernebriller.

- Samarbeidet med Skydda gir oss tilgang på utstyr og arbeidsklær av topp kvalitet, samt at vi får god støtte og HMS-veiledning - noe som er helt gull for oss som "hobbysnekkere", sier Emmeli og Sander.

De har også andre gode råd til alle som har små eller store oppussingsplaner.

- Sander har renovert tre leiligheter tidligere og har erfart at det kan være lett å sette for kort tidsfrist, noe som kan bidra til at det blir litt for hektisk i innspurten, smiler Emmeli.

 

ARBEIDSKLÆR FRA L.BRADOR: Emmeli påpeker viktigheten av tilpasset arbeidstøy for damer og er strålende fornøyd utvalget fra L.Brador.

- Vi kommer til å prioritere utleiedelen, så vi kan flytte dit etter hvert. I så store oppussingsprosjekt som vi er i gang med, anbefaler vi også å bo et annet sted underveis i prosjektet. Vi leier en leilighet, og det er så godt å ha et annet sted som er "hjemme" under oppussingen.

Med andre ord er det viktig med tålmodighet og lange frister. Selv om det skjer mye fra dag til dag og det er bra prosess, er paret forberedt på forsinkelser. Målet er å ha huset innflytningsklart i november 2023.