Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore/CAS/Skydda/Attachment/News/NO/2023/toppbanner-nyhet-vernebriller-uv.jpg

Vernebriller med UV-beskyttelse for å beskytte øynene mot skadelig stråling

2023-03-02
Langvarig eksponering for UV-stråling kan ha skadelige virkninger på øynene våre. UV-stråler kan forårsake akutte og kroniske øyeproblemer, inkludert øyeirritasjon, betennelse og synstap.

Hvorfor trenger man vernebriller med UV-beskyttelse?

De to hovedtypene av UV-stråler som kan skade øynene våre er UV-A og UV-B. UV-A-strålene har lengre bølgelengde og kan nå de indre delene av øyet, inkludert netthinnen. Langvarig eksponering for UV-A-stråler kan øke risikoen for å utvikle øyesykdommer som katarakt (grå stær), makuladegenerasjon(forkalkning av netthinnen) eller hudkreft rundt øyelokkene. UV-B-strålene har kortere bølgelengde og kan føre til skader på overflaten av øyet, noe som kan føre til betennelse og øyeirritasjon.

Personer som jobber utendørs i lengre perioder eller som ofte deltar i utendørsaktiviteter som ski, strandliv, fiske og fjellklatring er spesielt utsatt for UV-stråler og må ta forholdsregler for å beskytte øynene sine. Å bruke solbriller eller vernebriller med UV-beskyttelse kan hjelpe til med å blokkere UV-stråler fra å nå øynene, og redusere risikoen for å utvikle øyeproblemer.

Det er også viktig å huske at UV-stråler ikke bare påvirker øynene våre på solfylte dager, men også på overskyede og regnfulle dager. Derfor er det viktig å bruke solbriller med UV-beskyttelse regelmessig når du er utendørs.

Kravene til moderne og pålitelig øyevern er ekstremt varierte, spesielt i de solfylte vår- og sommermånedene.

Disse egenskapene egner seg spesielt godt for utendørs arbeid:

Vernebriller med polariserte linser

Vernebriller som har polariserte linser kan også redusere reflekser fra vann, snø og andre reflekterende overflater som kan øke øyets eksponering for UV-stråler. Vernebrillen eliminerer skarpt lys og sol, og reflekser. De egner seg derfor godt i miljø med overflater med vann, eller som er glanset og polert, som maritimt, fiskeri, bygg og anlegg o.l.

Vernebriller med anti-dugg coating

Vernebriller med UV-filter kan kombineres med anti-dugg egenskaper, slik at brillene ikke dugger til selv når du utfører anstrengende aktiviteter. Velg mellom ulike linsefarger for å matche været og arbeidsforholdene.

Last ned folder med Zeklers anbefalte sortiment av vernebriller med UV-filter.

LAST NED PDF OG PRINT UT

Spørsmål?

Kontakt våre PPE-spesialister for råd og veiledning rund valg av vernebriller.

Kundesenter: post@skydda.no