Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore/CAS/Skydda/Attachment/News/NO/2019/oktober-2019/fullimage-smorepakka-sr100-premium-pluss.jpg

Smør ski – pust trygt

2019-11-15
Denne masken tar vare på helsa di.

Helsefarlig smøring er det store samtaleemnet i skimiljøet.  I første rekke er det gass fra fluorprodukter og svevestøv skapt av rotorbørster som er den største helsemessige trusselen ved skismøring.

Og det må være helt klart: det skal være trygt å preparere ski – uansett om du gjør det i smørebod, kjeller, garasje eller i en profesjonell smøretrailer.

Den enkleste måte å beskytte seg på, er å bruke en god åndedrettsmaske med et partikkelfilter som holder unna de farlige stoffene. Dette er et produkt som frem til nå i stor grad er blitt benyttet i industri. De siste årene har imidlertid både kunnskap og fokus rundt farene ved skismøring blitt såpass mye større, at en slik maske nå bør være standardutstyr hos alle som preparerer ski på jevnlig basis. 

Skydda har gjennom flere år samarbeidet med Norges Skiforbund og Norges Skiskytterforbund for å skape en trygg arbeidsplass for landslagenes smøreteam. I de norske smørebussene, er åndedrettsmasken standardutrustning.

Skydda Norge anbefaler dette verneutstyret:

Halvmaske (startkit) SR100 Premium plus pakke - alternativt en SR500/570 vifteenhet for de som smører ski hver uke i tiden fremover. Bruker du SR100 Premium pluss pakke anbefaler vi også å bruke kapselbriller for å beskytte øynene. Engangs- eller arbeidshansker anbefales også. 

Her finner du en oversikt over Skydda-forhandlere som selger anbefalt halvmaske (startkit)
SR 100 Sundstrøm Premium pluss pack til forbrukermarkedet:

Forhandler med link til deres webside/nettbutikk
Østlandet
Grønvold maskinservice
Proffklær
Verktøybassen
Profftools
Nord Norge
Neumann Tromsø
Industrivarehuset Alta
XL Bygg Øksnes/Myhre
TESS Ico Fauske
Sør-Norge
Sør-Maskin
TOOLS Coward Skien
Vest-Norge
Vestteknikk AS
Tore Vagle
VERKTØY & INDUSTRI BRYNE AS
Verktøy og Industri Egersund
Nobbi Voss
Neumann bygg, Bergen
Neumann bygg, Haugesund
T.Bentsen AS
Møre Romsdal og Trøndelag
Norclean AS
BM Gipling
Tromas AS
Motorhuset Oppdal
Molde Jarnvareforretning AS
Hagia Grunnan

Tema/tags: maske mot fluorgasser, fluordamp, personlig verneutstyr, helseskadelig skismøring, farlig skismøring, Støv og gasser fra skismøring,