Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore/CAS/Skydda/Attachment/News/NO/2020/august-2020/fogging-ski.jpg

COVID-19 RENHOLD

2020-09-11
«Spriter» du bord, stoler og andre overflater når du skal gjøre corona-rent? Glem det! Nå er «fogging» med alkoholfri- og nedbrytbar væske løsningen alle vil ha.

- Mer effektivt og mye snillere mot hud, hender, tekstiler og miljø, er dommen fra HMS-ekspert Bård Kulseth.

Utbruddet av Covid 19 har ført til en revolusjon i måten vi praktiserer renhold og desinfisering på. Formelle krav til hygiene er blitt kraftig skjerpet, samtidig som nye rutiner er blitt frivillig innarbeidet.

I takt med at skole, barnehager, treningssentre, hoteller, restauranter og offentlig transport er blitt gjenåpnet, har behovet for effektiv desinfisering av store områder, rom og flater meldt seg med full tyngde.

Metoden som løser problemet heter «fogging».

- "Fogging" vil si at man ved hjelp av en enkel, motordrevet sprøyte legger en hinne av desinfeksjonsmiddel over områdene om skal rengjøres. Metoden er svært effektiv fordi den dekker store flater veldig kjapt og fordi væsken som brukes er alkoholfri, nedbrytbar og ufarlig for omgivelsene, forklarer HMS-ekspert Bård Kulseth i Skydda Norge.

Når hinnen er lagt, trenger man kun å vente ca 1 minutt på at desinfeksjonsvæsken reagerer med omgivelsene og dreper bakterier, virus og sopp.

- Du trenger ikke tørke av flatene etterpå. Væsken fordamper av seg selv og brytes til slutt helt ned ettersom den er alkoholfri. Det gjør metoden svært effektiv for områder og gjenstander som må desinfiseres ofte, forklarer Kulseth i Skydda Norge.

Og det er nettopp fraværet av sprit, som har gjort at «fogging» har fått en nærmest eksplosjonsartet vekst i Norge i løpet av sensommeren.

 

- Bare de siste ukene, er det levert fogge-løsninger til store aktører innenfor bransjer som dagligvare, treningssenter, bygg- og anlegg, sport og kultur. Vi produserer for harde livet for å møte etterspørselen, og det er åpenbart at vi kun har sett starten. «Fogging» er rett og slett noe alle vil ha, sier Espen Thomassen, ansvarlig for salg i Elyte, som produserer væsken som brukes til «fogging».

Der håndsprit og alkoholholdige desinfeksjonsmidler er tøffe mot både hender, hud, hår og tekstiler, er Anolyte like skånsom som vann. Væsken er godkjent av Statens Legemiddelverk til teknisk bruk i helse- og sykepleie og er biologisk nedbrytbart. Den er heller ikke brennbar og omfattes ikke av restriksjoner i forbindelse med transport eller lagring,

Virkestoffet i Anolyte er hypoklorsyre, og dette er utviklet gjennom elektrolyse av rent vann og salt. Den elektrolyserte vannteknologien er unik for selskapet bak Anolyte, og er patentert over hele verden. I Norge er produksjonen akkurat startet opp ved et godkjent tapperi i Trøndelag.

Vil du også komme i gang med fogging?

Kontakt Skydda på tlf: 22 88 44 10 eller E-post: post@skydda.no så hjelper vi deg!

Tema: fogging, desinfisering, smittevernutstyr, korona, smittevern, hms-arbeid, sikkerhet, hms, COVID-19, tåkesprøyting