Laddar
Laddar
Laddar
/wcsstore/CAS/Skydda/Attachment/News/NO/2023/workpants_webbanner_skydda_no.jpg

Tips for å velge riktig arbeidsbukse: faktorer å vurdere

2023-03-06

Når du velger arbeidsbukser, er det viktig å vurdere flere faktorer, som årstid, værforhold, yrke og andre spesielle egenskaper. Materialets slitestyrke er også viktig å tenke på. Formålet med bruken er den mest avgjørende faktoren ved valg av arbeidsbukser.

Arbeidsbukser finnes med flere funksjoner som møter profesjonelle behov, som varme- og kuldetoleranse, vind- og vannbestandighet, beskyttelse mot sveising, gnister og flammer. Formålet og egenskapene til arbeidsbuksene er beskrevet i EN-standardene for buksene.

Forskjellige egenskaper kan være for eksempel vindtette, metallfrie, vanntette, vannavstøtende, stretch, med og uten spikerlommer osv.

No-Scratch er en produktlinje fra L.Brador, hvor klærne ikke riper opp sensitive arbeidsflater, siden metalldelene deres er forsiktig skjult.

SYNLIGHET

Det er ekstremt viktig på å være synlig på arbeidsplassen i mange bransjer. Hvis du  jobber utendørs, stilles det spesielle krav til arbeidsklærne dine, ikke bare at de tåler været, men også at du er synlig nok. 

Synlighetsklær brukes for eksempel når man jobber i trafikken, med veiarbeid, redningsarbeid, lasting og lossing der arbeidet krever høy synlighet, både om natten og på dagen. Å bruke synlighetsklær under veiarbeid gir bilister større sjans til å oppdage en person som jobber langs veien og kan dermed tilpasse hastigheten.

Synlighetsklær har selvlysende flater og reflekser som oppfyller sertifiseringskravene til design basert på tre forskjellige klasser, hvor klasse tre er den høyeste sikkerhetsklassen. Standarden som spesifiserer ytelseskravene for synlighets-bekledning, er EN ISO 20471.

EN ISO 20471 - Klasse 1

For bruk der det laveste synlighetsnivået er påkrevd. Fluoriserende materiale må ha en overflate på minst 0,14 kvm. Refleksmateriale må ha en overflate på minst 0,1 kvm. 

EN ISO 20471 - Klasse 2

For bruk hvor kravene til synlighet ikke er like høye som i klasse 3. Fluoriserende materiale må ha en overflate på minst 0,5 kvm. Refleksmateriale må ha en overflate på minst 0,13 kvm.

EN ISO 20471 - Klasse 3

For bruk der det høyeste synlighetsnivået er påkrevd. Fluoriserende materiale må ha en overflate på minst 0,8 kvm. Refleksmateriale må ha en overflate på minst 0,2 kvm.

ARBEIDSBUKSER DESGINET FOR DAMER

Arbeidsbukser spesiallaget for kvinner er et viktig plagg for kvinner som arbeider i fysiske yrker. De er designet med hensyn til kvinners anatomiske form og gir god bevegelsesfrihet. Bukser med elastisk midje og stretchmateriale gir ekstra komfort. Flere lommer og forsterkede sømmer gir praktisk bruk og økt slitestyrke.

For gravide kvinner finnes det også spesielle arbeidsbukser som er tilpasset den voksende magen. Disse buksene har elastiske paneler og justerbare midjer som kan tilpasses etter behov. De gir god støtte til magen og lar deg bevege deg fritt og komfortabelt gjennom hele arbeidsdagen.

Velg arbeidsbukser som passer godt og gir god beskyttelse og komfort, uansett om du er gravid eller ikke. Det er viktig å ha klær som hjelper deg å utføre jobben på en trygg og effektiv måte.

ARBEIDSBUKSER MED LOMMER, HOLDERE OG KNEBESKYTTELSE

Ha tilgang til alt det nødvendige verktøyet på deg.

En vesentlig del av bruksevnen til arbeidsbukser er lommene, deres formål og antall. I vårt utvalg av bukser finnes det arbeidsbukser med knebeskyttelseslommer, spikerlommer og hengelommer for ulike arbeidsbehov. 

Våre arbeidsbukser med knebeskyttelseslommer gjør det enkelt å beskytte knærne når du utfører oppgaver som krever mye tid på knærne.

EN-STANDARDER FOR ARBEIDSKLÆR

De ulike EN-standardene forteller om bruksområder og passende arbeidsbukser for en bestemt type bruk. Nedenfor har vi satt opp en liste over de vanligste EN-standardene.

EN ISO 11611:2015

Verneklær for sveising og lignende arbeider. Passende for sveisere og industriarbeidere.

EN ISO 11612:2015

Verneklær - Klær for beskyttelse mot varme og flammer. Passende for industriarbeidere og elektrikere.

EN 1149-5:2018

Verneklær med elektrostatisk beskyttelse og redusert risiko for gnistdannelse. Det er viktig at plagget brukes i kombinasjon med annet antistatisk utstyr, for å unngå ladning og være en del av et jordet system. Passende innen raffineri, petrokjemi og energi.

EN ISO 61482-2:2020 / IEC 61482-2:2018

Verneklær som beskytter mot termiske risikoer forårsaket av lysbuer. Passende for elektrikere.

EN 14404:2004+A1:2010

Kneskade-standard. Standarden stiller minimumskrav til dimensjoner samt mekaniske krav som penetreringsmotstand og kraftfordeling.

EN ISO 20471

Verneplagg med ekstra synlighet. Varselplaggene har selvlysende flater og reflekser som oppfyller sertifiseringskravene til design basert på tre forskjellige klasser.

RIKTIG VASK OG VEDLIKEHOLD FORLENGER ARBEIDSBUKSENS LEVETID

 Arbeidsbukser bør vedlikeholdes som andre arbeidsklær, ved å vaske dem med jevne mellomrom, sjekke deres tilstand og erstatte brukte arbeidsklær med nye når deres tilstand ikke lenger garanterer brukerens arbeidssikkerhet og/eller oppfyller de sikkerhetskrav som stilles for dem. Produktene har tydelige vaskeanvisninger og mer detaljert vedlikeholdsinformasjon og instruksjoner på produktetiketten. Hvis du har noen spørsmål om vedlikehold av produktet, vennligst kontakt vår kundeservice ved behov.

Her finner du info om de vanligste vaskesymbolene.